ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΙΣΟΠΕΔΟ ΚΟΜΒΟ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

Στην ωρίμανση της μελέτης του περιφερειακού της Λάρισας στο νότιο τμήμα και συγκεκριμένα στον ανισόπεδο κόμβο με την οδό Καρδίτσης προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, εμφανίζοντας ετοιμότητα ενόψει του νέου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση που αφορά συμπληρωματικές μελέτες του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) της οδού Καρδίτσης και κυρίως την οριστική μελέτη της γέφυρας στην διασταύρωση της Νότιας Περιφερειακής Οδού Λάρισας με την Σιδηροδρομική Γραμμή ΟΣΕ.

Με την παρούσα μελέτη ολοκληρώνεται η μελέτη του Ανισόπεδου Κυκλοφοριακού Κόμβου (Α/Κ Καρδίτσης) των οδικών αξόνων της Επαρχιακής Οδού Λάρισας-Καρδίτσας και της Νότιας Περιφερειακής Οδού (Νότια Παράκαμψη) Λάρισας. Η μελέτη είναι προϋπολογισμού 160.000,00€ και η χρηματοδότησή της γίνεται από Εθνικούς Πόρους.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, υπογράψαμε σήμερα τη μελέτη, προϋπολογισμού 160.000 ευρώ, που αφορά την οδό Καρδίτσης και συγκεκριμένα τον ανισόπεδο κόμβο με την γέφυρα του ΟΣΕ, το τεχνικό έργο που πρέπει να γίνει εκεί και όλες τις μελέτες που αφορούν την ασφάλεια του δρόμου, δηλαδή συγκοινωνιακές, ηλεκτρομηχανολογικές και υδραυλικές μελέτες. Κατά αυτόν τον τρόπο ωριμάζει το όλο έργο και είμαστε έτοιμοι στο επόμενο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης να μπορέσουμε να το εντάξουμε ώστε να υλοποιηθεί».

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου τόνισε: «Για την αιρετή Περιφέρεια είναι πολύ σημαντική η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών στο οδικό δίκτυο ευθύνης μας. Με την ολοκλήρωση της μελέτης αυτής και κατόπιν της συνολικής μελέτης του ανισόπεδου κόμβου στην οδό Καρδίτσης, είμαστε σε ετοιμότητα για την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, έτσι ώστε να πάρει το δρόμο της κατασκευής».

Αναλυτικά η μελέτη περιλαμβάνει τις παρακάτω επιμέρους μελέτες:

Μελέτη Τεχνικών Έργων. Θα εκπονηθεί η οριστική μελέτη τεχνικού (γέφυρα ΟΣΕ) στο Α/Κ Καρδίτσας.

Μελέτη συγκοινωνιακών έργων και συγκεκριμένα οριστική μελέτη σήμανσης και ασφάλισης του Α/Κ Καρδίτσης κατά τα μήκη επιρροής των διασταυρούμενων οδών και των προβλεπόμενων κλάδων του Α/Κ.

Μελέτη υδραυλικών έργων. Για τον πλήρη σχεδιασμό του έργου απαιτείται η εκπόνηση της οριστικής μελέτης Αποχέτευσης-Αποστράγγισης του Α/Κ Καρδίτσης  κατά τα μήκη επιρροής των διασταυρούμενων οδών και των προβλεπόμενων κλάδων του Α/Κ καθώς και του μελετώμενου τεχνικού έργου (γέφυρα ΟΣΕ).

Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη, θα εκπονηθεί η οριστική μελέτη ηλεκτροφωτισμού του Α/Κ, κατά τα μήκη επιρροής των διασταυρούμενων οδών και των προβλεπόμενων κλάδων του Α/Κ  

Ο συνολικός χρόνος εκπόνησης της μελέτης είναι 10 μήνες.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμη παρόντες ο δ/ντης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Στάμος Διαμαντάς, τα στελέχη της Περιφέρειας Κώστας Μουσμούλης και Αγγελική Βενέτη καθώς και ο εκπρόσωπος της μελετητικής εταιρείας  κ. Νικόλαος Χαλάτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ