ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Σ.ΜΟΥ.Θ. ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

smouth (Αντιγραφή) (Αντιγραφή)Το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (Σ.Μου.Θ.) στα πλαίσια του προγραμματισμού του έτους 2013-2014, οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα το μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο Λύκος» του Σ.Σ. Προκόφιεφ για παιδιά (9-15 ετών), αυτή την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και ώρα 7.30μμ-9.30 στο χώρο του ΣΜΟΥΘ στο Pantheon Plaza (δίπλα από το Cookshop).

Στο δημιουργικό αυτό εργαστήρι τα παιδιά θα εξερευνήσουν τα μουσικά ρυθμικά και κινητικά παιχνίδια με τις ιδέες και τα θέματα που θα μας προσφέρει η δραματοποίηση του κλασσικού παραμυθιού «Ο Πέτρος και ο Λύκος». Κοινός στόχος είναι η συνεργασία, η συνέργεια των τεχνών, η καλλιέργεια καλλιτεχνικής παιδείας και η ανάπτυξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Θα προηγηθεί και θα ακολουθήσει ενημέρωση των γονέων από τις συντονίστριες Σοφία Κούστα (μουσικολόγος), Κατερίνα Μπέκου (θεατρολόγος), Δέσποινα Μπουνίτση (χορογράφος) για τα παιδικά τμήματα (δημιουργικός χορός και μουσικό θέατρο).

Το Σ.ΜΟΥ.Θ. από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, έχει αναπτύξει ένα δικό του, πρωτότυπο μοντέλο δημιουργικών εργαστηρίων, τα οποία βασίζονται στη σύνθεση των παραστατικών τεχνών (θέατρο, χορός, μουσική, τραγούδι κλπ) και προϋποθέτουν την ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευομένων. Μέσω των εργαστηρίων αυτών, επιτυγχάνονται ταυτόχρονα πολλαπλοί στόχοι του Σ.ΜΟΥ.Θ. όπως, η μύηση στις τέχνες που συνθέτουν το Μουσικό Θέατρο, η δημιουργική ενασχόληση και η καλλιτεχνική έκφραση των συμμετεχόντων, ενώ παράλληλα συντελείται η ομαδική δημιουργία μιας ολοκληρωμένης παράστασης.

Συνεχίζουν οι εγγραφές για τα εργαστήρια του ΣΜουΘ και συγκεκριμένα:

1. Εργαστήρι ΣΜουΘ COMBO απευθύνεται σε νέους 16-30 ετών, που ενδιαφέρονται να εκφραστούν μέσα από τις παραστατικές τέχνες, χωρίς απαραίτητη προϋπόθεση προηγούμενης εμπειρίας.

Συντονιστές: Κώστας Λαμπρούλης (σκηνοθέτης) και Ρούλα Καραφέρη (χορογράφος).

2.ΣΜΟΥΘΟΠΕΡΟΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΟΘΕΑΤΡΙΚΟΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑ!!! Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά (9-15) στο Μουσικό Θέατρο και χορό

3. Δημιουργική Γραφή & Εργαστήρι Υποκριτικής με τον Κώστα Λαμπρούλη

4. Εργαστήρι Σύγχρονου Χορού με την Ρούλα Καραφέρη

5. Εργαστήρι Φωτογραφίας (Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη φωτογραφική εμπειρία και κατοχή φωτογραφικής μηχανής)

Συντοντιστής: Θωμάς Τζουβάρας

Καθώς το Σ.Μου.Θ. σχεδιάζει για φέτος πληθώρα πολιτιστικών δράσεων, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της χρονιάς να λάβουν μέρος σε έργα, δρώμενα, συμπράξεις και εργαστήρια τόσο εντός της Ελλάδας, όσο και στο εξωτερικό.

Όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τον τρόπο δουλειάς και τις τέχνες που συνθέτουν το Μουσικό Θέατρο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή επικοινωνήστε στο 6943 956171 ή να στείλουν email στο pr@smouth.com.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ