Ο ΟΜΠΑΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ EMAIL ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ!

Ήταν 8 Σεπτεμβρίου όταν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα έδειχνε αποφασισμένος να προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, ακόμα και αν χρειαζόταν να παραβλέψει τις αντιρρήσεις του Κογκρέσου…
Ο αμερικανικός στρατός ήταν έτοιμος να δώσει ένα μάθημα στον Μπασάρ Αλ Άσαντ για τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων στη Δαμασκό τον Αύγουστο σε επίθεση στην οποία – όπως επιβεβαίωσε και ο ΟΗΕ – έγινε χρήση χημικών όπλων.

Τότε, όλοι παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις, καθώς μία ενδεχόμενη επέμβαση από την πλευρά των ΗΠΑ ενδεχομένως να δημιουργούσε τις συνθήκες για μια γενικευμένη σύρραξη στην Μέση Ανατολή. Την αμέσως επόμενη ημέρα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι προχώρησε σε μία δήλωση που ενώ αρχικά χαρακτηρίστηκε «γκάφα», τελικά όμως οδήγησε τις διαπραγματεύσεις σε ένα νέο, ηπιότερο μονοπάτι.

Σήμερα, περίπου σαράντα ημέρες μετά, ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων βρίσκεται στη Συρία, σε συνεργασία με τον Άσαντ, ενώ πριν λίγες ημέρες κέρδισε και το Νόμπελ Ειρήνης.

Ανάμεσα στους πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο που αγωνιούσαν για τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει μια αμερικανική επέμβαση στη Συρία εκείνη την περίοδο ήταν και ένας Έλληνας, ο οποίος αποφάσισε να στείλει ένα e-mail στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μετά από ένα μήνα περίπου, στις 6 Οκτωβρίου, άνοιξε τον λογαριασμό του και συνειδητοποίησε ότι έχει ένα νέο εισερχόμενο μήνυμα από τον… Λευκό Οίκο.  Το συγκεκριμένο περιστατικό αποδεικνύει πόσο οργανωμένη είναι η δομή του Λευκού Οίκου, καθώς παρότι καθημερινά λαμβάνει χιλιάδες μηνύματα για όλα τα θέματα που απασχολούν τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις, καταφέρνει να τα ταξινομεί και να δίνει απαντήσεις στις ανησυχίες των πολιτών σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Να προστατέψουμε τα παιδιά μας από την απειλή των χημικών όπλων»

«Έχουμε χρέος να παρέχουμε στα παιδιά μας έναν κόσμο ελεύθερο από τον φόβο των χημικών όπλων» αναφέρει ο Μπαράκ Ομπάμα στο τέλος του e-mail, σε ένα μακροσκελές κείμενο στο οποίο περιγράφει το σκεπτικό του για την επιχείρηση στη Συρία αλλά και την αλλαγή πλεύσης μετά την πρόταση της Ρωσίας και τη συνεργασία από την πλευρά της Δαμασκού, που όπως αναφέρει και ο πρόεδρος των ΗΠΑ – για πρώτη φορά παραδέχθηκε ότι έχει στην κατοχή της χημικά όπλα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ