ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

λαχανοκΗ υπάρχουσα οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας έχει οδηγήσει μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας στην ανεργία και κατ’ επέκταση στην οικονομική ανέχεια. Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη ανάγκη που προκύπτει για εναλλακτικές μορφές απασχόλησης ο Δημοτικός Λαχανόκηπος του Δήμου Λαρισαίων,  διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την «Αντιμετώπιση της κρίσης μέσω της γεωργίας»  την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας  (Κούμα 28).

Την ημερίδα θα προλογίσει η γεωπόνος του Δημοτικού Λαχανόκηπου κ. Χαρούλα Χρήστου. Στη συνέχεια η κοινωνική λειτουργός κ. Κούρτη Γιώτα θα μιλήσει για την αντιμετώπιση του φαινομένου και το ρόλο του κοινωνικού λειτουργού στη σύγχρονη κοινωνία. Κεντρικός ομιλητής είναι ο Δρ. Πασχάλης Γιαννούλης που θα αναφερθεί σε τρόπους δημιουργίας, διάδοσης τεχνογνωσίας και κατοχύρωσης πνευματικής ιδιοκτησίας στη γεωργική παραγωγή. Θα αναλυθούν επίσης, μελέτες περιπτώσεων (case studies) βιομηχανικής αξιοποίησης στο γεωργικό χώρο, με έμφαση στην καινοτομία υποστηρικτικών μηχανισμών της γεωργικής παραγωγής. Έπειτα θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον κ.Γκονέλα Νίκο για την Εναλλακτική Κοινότητα «ΠΕΛΙΤΙ» και τον Ξενώνα «ΑΡΓΙΣΣΑ» και θα πραγματοποιηθεί διανομή παραδοσιακών σπόρων από τον επιστάτη του Λαχανόκηπου κ. Καραβασίλη Δημήτρη και τον κ. Γκονέλα Νίκο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε καθημερινά από τις 7:00 έως τις 15:00 στο Δημοτικό Λαχανόκηπο τηλ. 2410530235.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ