Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΟΠΛΟ

Ανακοίνωση της ΕΟΑΣ Νομού Λάρισας

agrΗ Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας καταγγέλλει την έναρξη νέου κύκλου διώξεων, με τις κλήσεις στην Αστυνομία σε βάρος αγροτών, για τη συμμετοχή τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο μπλόκο της Νίκαιας από τον Ιανουάριο ως το Φεβρουάριο του 2013. 

Ο στόχος των νέων διώξεων είναι προφανής: η ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων και η τρομοκράτηση των αγροτών, ώστε να μην αντιστέκονται στην αντιαγροτική πολιτική που οδηγεί στη φτώχεια, την εξαθλίωση και το ξεκλήρισμα τους αγρότες.

Για αυτό το λόγο  χθες καταδικάστηκαν αγρότες της Επαρχίας Ελασσόνας σε 7 μήνες φυλάκιση για την συμμετοχή τους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο Μπλόκο της Ελασσόνας το 2009.

Η ποινικοποίηση των αγώνων είναι πολυχρησιμοποιημένο όπλο διαχρονικά από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για να τρομοκρατήσουν το αγροτικό κίνημα,  δεν τα κατάφεραν με τα πάνω από 10.000 αγροτοδικεία σε όλη τη χώρα ως τώρα και ούτε θα τα καταφέρουν στο μέλλον. Οι αγώνες μας είναι πέρα για πέρα νόμιμοι, γιατί έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να παλεύουμε για να γίνει νόμος το δίκιο μας.

Στοχοποιούν γνωστά αγροτικά στελέχη σε όλη τη Θεσσαλία, γιατί οι εμπνευστές των νέων διώξεων πιστεύουν ότι έτσι θα σταματήσουν τους δίκαιους αγώνες. Δηλώνουμε ότι δεν μπορούν να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις ούτε να αναχαιτίσουν το αγροτικό κίνημα που εκφράζεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα, τις αγωνιστικές Ομοσπονδίες, όσες δικογραφίες και διώξεις να κάνουν, όσες καταδίκες να πετύχουν.

Στο δρόμο μας βγάζει η αντιαγροτική-αντιλαϊκή πολιτική τους, η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε που μας ξεκληρίζει, το απαράδεκτα υψηλό κόστος παραγωγής σε συνάρτηση με τις εξευτελιστικές τιμές που πουλάμε τα προϊόντα μας, τα χαράτσια στα σπίτια και τα χωράφια, η άγρια φορολόγηση, τα αυξημένα ασφάλιστρα στον ΟΓΑ χωρίς να μας παρέχει τις υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που δικαιούμαστε, το χαράτσι στον ΕΛΓΑ που δεν αποζημιώνει τις ζημιές που παθαίνουμε, οι συντάξεις πείνας και πολλά άλλα. 

Όσο η πολιτική τους μας οδηγεί στην φτώχεια, την εξαθλίωση και το ξεκλήρισμα, τόσο θα δυναμώνουν οι αγώνες μας, θα γίνονται πιο μαζικοί, καλύτερα οργανωμένοι και συντονισμένοι με τους αγώνες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις, της νεολαίας, των γυναικών των λαϊκών οικογενειών, καθώς με μια τέτοια κοινωνική συμμαχία μπορούμε να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική και να την ανατρέψουμε.

Καλούμε τους αγροτικούς συλλόγους με αποφασιστικότητα να οργανώσουν την πάλη των αγροτών δυναμώνοντας τη δράση τους, γιατί έρχονται ακόμη χειρότερα μέτρα. Η πρώτη απάντηση θα είναι η μαζική-μαχητική συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.

Καλούμε τους φορείς της Θεσσαλίας να καταδικάσουν τις τρομοκρατικές διώξεις σε βάρος των αγροτών και να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Αυτή είναι η απάντησή μας στα κατηγορητήρια της αστυνομίας, των εισαγγελέων και των δικαστηρίων. Οι αγώνες της αγροτιάς είναι και προς το δικό τους όφελος καθώς διεκδικούμε  να παράγουμε φθηνά και ποιοτικά προϊόντα για τον λαό. Έχουμε την τεχνογνωσία και τις κλιματολογικές συνθήκες να το κάνουμε αλλά  η πολιτική των κυβερνήσεων και η ΚΑΠ μετέτρεψαν την χώρα μας σε εισαγωγέα αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και τον λαό σε διατροφική εξάρτηση.

Δεν μας φοβίζουν! Δεν μας τρομοκρατούν! Οι διώξεις θα γυρίσουν μπούμερανγκ στους εμπνευστές τους!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ