ΝΕΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 727.000 € ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

panepΣτη φάση της υλοποίησης μπαίνουν μετά από έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, δύο έργα στον τομέα της υγείας που αφορούν σε προμήθεια εξοπλισμού για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, συνολικού προϋπολογισμού 727.000,00 € (με ΦΠΑ).

Συγκεκριμένα δημοπρατούνται μέσα στις επόμενες ημέρες τα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργα: «Προμήθεια και Εγκατάσταση C-Arm για την Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας», προϋπολογισμού 240.000,00 € και «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού των Χειρουργείων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας», προϋπολογισμού 487.000,00 €.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Μέσω του ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί και υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ για την κτηριακή αναβάθμιση και την προμήθεια νέου εξοπλισμού των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και των περιφερειακών ιατρείων της Θεσσαλίας. Τα έργα έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες του συστήματος δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία και να αναβαθμίσουν την παροχή πρόληψης και φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο. Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών στη δημόσια υγεία, αλλά ταυτόχρονα στηρίζουμε την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας προς όφελος των πολιτών».

Αναλυτικά:

Το πρώτο έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ενός ακτινολογικού-ακτινοσκοπικού συστήματος (C-ARM) για την ορθοπεδική κλινική. Ειδικότερα, το C-ARM αποτελείται από τα εξής τμήματα:

– βραχίονα ανοίγματος μεγαλύτερου των 70cm,

– ακτινολογική λυχνία ικανής θερμοχωρητικότητας ,

– ενισχυτή εικόνας υψηλής ανάλυσης,

– TV σύστημα με κάμερα τεχνολογίας CCD,

– δύο οθόνες απεικόνισης 18″ τουλάχιστον, υψηλής ανάλυσης τοποθετημένες σε τροχήλατο,

– ψηφιακό υπολογιστικό σύστημα μεγάλου αποθηκευτικού χώρου και πολλών τρόπων απεικόνισης.

Με την προμήθειά του, αναβαθμίζεται ο εξοπλισμός της ορθοπεδικής κλινικής και η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Το δεύτερο έργο αφορά στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τα χειρουργεία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Συγκεκριμένα, το φυσικό αντικείμενο της πράξης συνίσταται στην προμήθεια και εγκατάσταση του παρακάτω εξοπλισμού, που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες :

– τρεις τράπεζες γενικής χειρουργικής και τα παρελκόμενά τους,

– μία ορθοπεδική χειρουργική τράπεζα μεταφερόμενης επιφάνειας,

– μία χειρουργική τράπεζα βαρέως τύπου με παρελκόμενα,

– μια σκιαλυτική λυχνία τύπου led με δύο δορυφόρους,

– μια σκιαλυτική λυχνία τύπου led με ένα δορυφόρο και

– τρεις σκιαλυτικές λυχνίες τύπου led.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που είναι ο δικαιούχος, φορέας υλοποίησης και φορέας λειτουργίας των εν λόγω έργων, για την ανάθεση και εκτέλεσή τους. Το έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ