ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ

ikaΣυνελήφθησαν χθες (29-10-2013) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, δύο υπάλληλοι του Ι.Κ.Α. Καρδίτσας για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της εκβίασης. Πρόκειται για μία υπάλληλο 37 ετών και για έναν υπάλληλο 46 ετών.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία 50χρονου ημεδαπού ιδιοκτήτη οικίας στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, σύμφωνα με την οποία η 37χρονη υπάλληλος του Ι.Κ.Α. στην Καρδίτσα, απαίτησε εκβιαστικά από τον ίδιο το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ, προκειμένου να παραλείψει να βεβαιώσει χρηματικό ποσό 15.000 ευρώ, ως εισφορά για την αποπεράτωση οικοδομικών εργασιών σε οικία του 50χρονου.
Χθες (29-10-2013) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, η 37χρονη αφού αρχικά άλλαξε τρεις φορές το σημείο συνάντησης, εμφανίστηκε στην προγραμματισμένη συνάντηση, με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της και παρέλαβε από τον 50χρονο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ, το οποίο αποτελούσε προκαταβολή.  Ακολούθως, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας.
Το προαναφερόμενο αυτοκίνητο και το προσημειωμένο χρηματικό ποσό κατασχέθηκαν.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε προέκυψε ότι η 37χρονη ημεδαπή ενήργησε για λογαριασμό 46χρονου ημεδαπού επίσης υπαλλήλου της ίδιας υπηρεσίας, στον οποίο και θα παρέδιδε το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό (2.000 ευρώ αρχικά και 1.000 μετέπειτα) για τον ίδιο λόγο (παράλειψη βεβαίωσης ποσού, ως εισφορά υπέρ του Ι.Κ.Α.).
Ο 46χρονος συνελήφθη χθες (29-10-2013) το μεσημέρι στην Καρδίτσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ