ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΙΤΡΟΡΥΠΑΝΣΗΣ 1.196 ΑΓΡΟΤΕΣ

community-gardenΥπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη η απόφαση ένταξης των επιτυχόντων δικαιούχων παραγωγών στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, που υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης για διετή παράταση στο πλαίσιο της δράσης 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007–2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση ο αριθμός των επιτυχόντων παραγωγών ανέρχεται σε 1.196 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 73,8%) και ο αριθμός των απορριπτομένων σε 424 άτομα (ποσοστό απόρριψης 26,2%).

Υπενθυμίζεται ότι, η υλοποίηση των στόχων  της δράσης 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» πραγματοποιείται μέσα από φιλοπεριβαλλοντικές καλλιεργητικές πρακτικές που στηρίζουν την αειφορία των οικοσυστημάτων της χώρας, όπως είναι η  μείωση των εφαρμοζόμενων λιπασμάτων, η μείωση της κατανάλωσης νερού, η αγρανάπαυση, η αμειψισπορά και η δημιουργία χώρων οικολογικής αντιστάθμισης.

Η υπογραφή των αποφάσεων ένταξης για τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας  θα γίνεται αμέσως μετά την αποστολή στην  Κεντρική Υπηρεσία  του ΥπΑΑΤ των αποτελεσμάτων αξιολόγησης από τις κατά τόπους αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ