ΌΧΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Ανακοίνωση του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας

1376723_10201629923326655_2027420869_nΟυδείς Λαρισαίος καταναλωτής δεν πρέπει να επισκεφθεί τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 03-11-2013, για να αποδείξουμε στην πράξη πως το συγκεκριμένο μέτρο ΔΕΝ ωφελεί τον καταναλωτή, ΔΕΝ ωφελεί τον έμπορο, ΔΕΝ ωφελεί τον εργαζόμενο…

Οι Λόγοι που λέμε ΌΧΙ στο άνοιγμα των Κυριακών

1. Γιατί ο καταναλωτής δεν έχει να κερδίσει τίποτα.  Οι ώρες λειτουργίας δεν λείπουν, αυτό που σίγουρα λείπει είναι η αγοραστική δύναμη από τους καταναλωτές και τα λεφτά από την τσέπη του.

2. Γιατί το αυξημένο κόστος λειτουργίας που συνεπάγεται το άνοιγμα της επιχείρησης κάθε Κυριακή θα διογκώσει αντί να μειώσει τις τιμές, ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

3. Γιατί η ρευστότητα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά έχει ουσιαστικά διακοπεί εδώ και καιρό και η κατανάλωση έχει καταρρακωθεί.

4. Γιατί κανείς δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί ούτε και να ισχυρίζεται πως η λειτουργία τις Κυριακές θα αυξήσει ξαφνικά την καταναλωτική δαπάνη σε μία περίοδο σκληρής οικονομικής λιτότητας.

5. Γιατί η υπεραπασχόληση 365 ημέρες το χρόνο θα εξουθενώσει τον Έλληνα έμπορο. Στην Ελλάδα το 98% των εμπόρων επιχειρηματιών είναι μικρομεσαίοι εργοδότες, ενώ 200.000 είναι οι αυτοαπασχολούμενοι.

6. Γιατί όλες οι μέρες θα μοιάζουν «καθημερινές» και η ξεχωριστή Κυριακή θα αντιμετωπίζεται το ίδιο. Η «Κυριακάτικη αργία» επιβάλλεται να παραμείνει ο κανόνας και όχι να γίνει η εξαίρεση.

7. Γιατί υπάρχει ακόμη στην Ελληνική οικογένεια η σύνδεση της Κυριακής με τη Εκκλησία και την θρησκευτικότητά μας.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζεται η καμπάνια του ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ για την συνέχιση της αναστολής των πλειστηριασμών και την προστασία της πρώτης κατοικίας με ψηφοφορία η οποία λαμβάνει χώρα στην ιστοσελίδα του ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ www.inkathessalias.gr . Μέχρι σήμερα έχουν ψηφίσει 1.100 συμπολίτες μας και καλούνται ΟΛΟΙ οι Λαρισαίοι και Λαρισαίες, ΟΛΟΙ οι Θεσσαλοί να πούνε ένα βροντερό «ΟΧΙ» στην διενέργεια των πλειστηριασμών από 01-01-2014.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ