ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΤΗΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

kiniti monada (Αντιγραφή)Με το Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλη συναντήθηκαν σήμερα οι συντελεστές του προγράμματος «ΧΡΟΜΑ» που σε συνεργασία με την κινητή μονάδα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας πραγματοποιούν υγειονομικούς ελέγχους σε δήμους της περιφερειακής ενότητας Λάρισας, μεταξύ των οποίων η Τερψιθέα, η Μάνδρα, η Μεσορράχη, η Φαλάνη το Δασοχώρι και ο οικισμός ΡΟΜα της Ν. Σμύρνης.

Ο επικεφαλής του προγράμματος κ. Αθ. Μπαντούλης, καθώς και η συντονίστρια του προγράμματος «ΧΡΟΜΑ» Θ. Παπακωνσταντίνου όπως και η συντονίστρια των Κινητών Μονάδων Μ. Μαυρουδή, ενημέρωσαν το Δήμαρχο για το πρόγραμμα επισκέψεων της μονάδας, αλλά και τους στόχους του προγράμματος. Με βάση το σχετικό πρόγραμμα οι επισκέψεις στον οικισμό ΡΟΜα της Ν. Σμύρνης θα πραγματοποιηθούν από τη τις 4 έως τις 8 Νοεμβρίου στην Τερψιθέα, και τη Μάνδρα, από τις 11 έως τις 15 Νοεμβρίου στη Μεσορράχη και την Τερψιθέα, από τις 18 έως τις 22 Νοεμβρίου στη Φαλάνη και από τις 25 έως τις 29 Νοεμβρίου στη Ν. Σμύρνη. Οι εξετάσεις που πραγματοποιούνται αφορούν: μετρήσεις οστικής μάζας και σπιρομέτρηση, βιοχημικές και αιματολογικές εξετάσεις, μαστογραφία και εξέταση για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής και αρτηριών κάτω άκρων.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους υπευθύνους του προγράμματος για τη συνεργασία και επανέλαβε πως ο Δήμος Λαρισαίων θα συμβάλει στο έργο της μονάδας με όλες του τις δυνάμεις.
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «ΧΡΟΜΑ» χειρίζεται επίσης στρατηγικές προσέγγισης του αναλφάβητου πληθυσμού στις υπηρεσίες υγείας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ