ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΔΕΥΑΤ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΜΑΛΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣΣε μια εποχή που η ανεργία χτυπά «κόκκινο» και ειδικά στη νέα γενιά ξεπερνά το 60% ο δήμαρχος Τυρνάβου, ανερυθρίαστα και χωρίς να σκεφτεί ότι διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, συνεχίζει πολιτικές μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και τακτοποίησης ημετέρων, που έφεραν τη χώρα στην κατάσταση που είναι σήμερα.

Πρόσφατο κρούσμα η ανάθεση του έργου υποστήριξης του γραφείου Δημοσίων Σχέσεων της ΔΕΥΑ Τυρνάβου, με διαδικασίες αδιαφανείς, αφού δεν εκδόθηκε καμία προκήρυξη και δεν έλαβε γνώση κανείς πέραν του δ.σ. της ΔΕΥΑΤ και φυσικά του προσώπου που πήρε τη δουλειά έναντι του ποσού των 17.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην απόφαση (αρ. 29/2013 απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ με ΑΔΑ ΒΛΩΛΟΛ99-50Θ) που υπέγραψε ο διευθυντής της επιχείρησης και έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια», το δ.σ. της ΔΕΥΑΤ αποφάσισε την ανάθεση της εργασίας υποστήριξης του γραφείου Δημοσίων Σχέσεων της ΔΕΥΑ Τυρνάβου, την σύνταξη του ετήσιου ειδικού ενημερωτικού τεύχους καταναλωτού, την σύνταξη διαφημιστικού φυλλαδίου για τα έργα τα οποία υλοποιεί από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, καθώς και την υποβοήθηση της ομάδας έργου που αναρτά σχετικές πράξεις (αιτημάτων, αποφάσεων, συμβάσεων προμήθειας αγαθών και παροχής υπηρεσιών και εντολών πληρωμής) στο Διαύγεια και στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων, στην κ. Ελένη Αστ. Ματράκη, αποφάσισε το δ.σ. της ΔΕΥΑ Τυρνάβου ορίζοντας ότι το χρονικό διάστημα που θα εκτελεστεί ή ως άνω εργασία θα είναι ενός έτους (από 29-08-2013 μέχρι 28-08-2014), και η αμοιβή της θα είναι δέκα επτά χιλιάδες ευρώ (17.000 €) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%, για την οποία θα εκδίδονται σχετικά παραστατικά (τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών) προς την ΔΕΥΑΤ.

Και φυσικά δεν θα υπήρχε τίποτα το μεμπτό αν για το συγκεκριμένο έργο υπήρχε σχετική προκήρυξη, αν είχαν λάβει γνώση οι εκατοντάδες άνεργοι πτυχιούχοι ή μη του δήμου Τυρνάβου και αν η όλη διαδικασία σε μια τέτοια κρίσιμη οικονομική περίοδο, γινόταν με διαφάνεια και ανοικτές διαδικασίες διαγωνισμού για την επιλογή του κατάλληλου προσώπου.

Αλλά τέτοιες ευαισθησίες δεν υπάρχουν στο δήμαρχο Τυρνάβου που συνεχίζει απτόητος τα ρουσφέτια και συμπεριφέρεται λες και ο δήμος ή η ΔΕΥΑΤ είναι προσωπική του επιχείρηση ή οικογενειακό περιουσιακό στοιχείο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ