ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΜΕ: ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Η είδηση για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής κάνει από εχθές το γύρο του κόσμου (Διαβάστε ΕΔΩ) ενώ απασχολεί και το σύνολο του γερμανικού Τύπου…

Η εφημερίδα «Die Zeit» στην ηλεκτρονική της έκδοση περιγράφε τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό, για να επισημάνει ότι «πολλοί παρατηρητές φοβούνται ότι η επίθεση μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα» και προσθέτει ότι «αυτόνομες αριστερές ομάδες έχουν τα προηγούμενα χρόνια διαπράξει επανειλημμένες βομβιστικές επιθέσεις, ενώ έχουν πυροβολήσει και αστυνομικούς».

Ρεπορτάζ με τον τίτλο «Τρόμος στην Αθήνα: οι Έλληνες πολιτικοί φοβούνται καταστάσεις που μοιάζουν με εμφύλιο πόλεμο», φιλοξενείται στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού «Focus».

«Η ενδεχομένως τρομοκρατική επίθεση συντάραξε την πολιτική ζωή της χώρας» αναφέρεται στο δημοσίευμα και περιγράφονται τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενπώ αναλυτικό ρεπορτάζ για το θέμα μετέδωσε και η εκπομπή «Tageschau» του πρώτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης ARD.

“Παρατηρητές είχαν, μετά τον θάνατο του Παύλου Φύσσα, εκφράσει τον φόβο ότι επίκειται κάποια εκδικητική πράξη από την πλευρά αριστερών “υπόγειων” οργανώσεων” αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ.

Ρεπορτάζ για το θέμα φιλοξενούν το “Der Spiegel”, η “Die Welt”, η ιστοσελίδα του περιοδικού “Stern” και το Reuters για το θέμα.

newmoney.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ