ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ Η ΝΔ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΕΝΟΨΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

νδΗ δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου της ΝΔ Λ. Τουρβάτσιου για στήριξη της υποψηφιότητας του Θ. Νασίκα στις δημοτικές εκλογές της άνοιξης, άνοιξε όπως φαίνεται τον “ασκό του Αιόλου”, αφού δεν ήταν και λίγα τα στελέχη του κόμματος σε Τύρναβο και Αμπελώνα που αντέδρασαν σε αυτή τη δήλωση, θυμίζοντας ότι η θητεία του κ. Τουρβάτσιου λήγει σύντομα και κατά συνέπεια η δήλωσή του ήταν το λιγότερο ατυχής.

Η ενέργεια πάντως του προέδρου της ΔΗΜΤΟ έφερε στο προσκήνιο και την κόντρα που υποβόσκει στους κόλπους της τοπικής ΝΔ. λόγω της διάθεσης που επικρατεί για τη στήριξη διαφορετικών υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές, αλλά και λόγω της φιλοδοξίας κάποιων στελεχών να ηγηθούν συνδυασμού.

Φυσικά πέραν αυτών που αντέδρασαν στις δηλώσεις Τουρβάτσιου ήταν και κάποιοι που δήλωσαν ικανοποιημένοι θεωρώντας ότι η εκ νέου υποψηφιότητα Θ. Νασίκα είναι η πλέον ενδεδειγμένη.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι και σε επίπεδο ΝΟΔΕ Λάρισας υπάρχει δυσαρέσκεια για τη δήλωση του κ. Τουρβάτσιου, αφού στελέχη του καθοδηγητικού οργάνου του νομού υπενθυμίζουν ότι υπάρχει δέσμευση για ουδέτερη στάση από τα τοπικά στελέχη του κόμματος. Το βέβαιο είναι ότι οι λογαριασμοί θα ξεκαθαρίσουν στις εσωκομματικές εκλογές του Νοεμβρίου οπότε και η οργάνωση του Τυρνάβου θα κληθεί να εκλέξει τα νέα όργανα, τα οποία και θα ανοίξουν και τις διαδικασίες για την επιλογή του επικεφαλής του συνδυασμού που θα στηρίξει το κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές της άνοιξης.

Πάντως στον απόηχο της γκρίνιας λόγω των δηλώσεων Τουρβάτσιου πρέπει να σημειώσουμε ότι στις εσωκομματικές εκλογές τη θέση του προέδρου στη ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου αναμένεται να διεκδικήσει πέραν του κ. Τουρβάτσιου και ο γιατρός Ανδρέας Καλακαλάς, ενώ ενδιαφέρον για να ηγηθούν συνδυασμού στις δημοτικές εκλογές εκδηλώνουν ανοικτά ο πρώην δήμαρχος Αθ. Νασίκας, ο πρώην αντιδήμαρχος Λ. Βουγιατζής, η πρώην δήμαρχος Αμπελώνα Αν. Ψύρρα, ενώ όπως μαθαίνουμε πιέσεις δέχονται ο πρώην δήμαρχος Αμπελώνα Αθ. Χρυσοβέργης, η εκπαιδευτικός Ντ. Πατσή, η πρώην νομαρχιακή σύμβουλος Β. Ζαχαρακούλη, ο πρώην πρόεδρος του δ.σ. Τυρνάβου Γ. Σιαφαρίκας, ενώ πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι ο πρώην αντιδήμαρχος Γ. Γκάτσος μπορεί να ενώσει τις τοπικές δυνάμεις.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com