«ΑΝΑΔΥΣΕΙΣ» : Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΑΛΙΚΙΑ

chalikias2 (Αντιγραφή)Η  πρώτη ουσιαστικά παρουσίαση και  έκθεση του  ανερχόμενου ζωγράφου Χρήστου Χαλικιά, με τίτλο «Αναδύσεις»  θα φιλοξενηθεί  στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας από τις 11 ως τις 18 Νοεμβρίου 2013. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις 20.00

Ο Χρίστος Χαλικιάς γεννήθηκε στα Φάρσαλα το 1985 όπου έζησε ως το 2003. Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και διδάχτηκε Μουσική και Θέατρο κοντά σε καταξιωμένους δημιουργούς. Αμέσως συνδέθηκε με το θέατρο και τη σκηνογραφία αφού εργάστηκε κοντά στο Γιώργο Μεσσάλα για τρία χρόνια ως σκηνογράφος και βοηθός σκηνοθέτη. Παράλληλα εκείνο το διάστημα εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Το κυνήγι του πάθους και των αισθήσεων». Ο καλλιτέχνης  ήδη έχει ολοκληρώσει και τη δεύτερη ποιητική του συλλογή, καθώς και ένα θεατρικό έργο.

Σήμερα, μετά από δεκαετή ενασχόληση με τη ζωγραφική, επέλεξε να «αναδυθεί» για πρώτη φορά, ξεκινώντας από  τον τόπο που έζησε τα εφηβικά χρόνια της ζωής του, τη Θεσσαλία και πιο συγκεκριμένα τη Λάρισα.

Ο καλλιτέχνης μέσω της  ζωγραφικής του πράξης περισσότερο υπονοεί και λιγότερο εξηγεί με αποτέλεσμα να δημιουργεί εικόνες  που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τον παραδοσιακό τρόπο της ζωγραφικής απεικόνισης όπως την γνωρίζουμε .

Ο ζωγράφος δεν εικονογραφεί ούτε περιγράφει, μα αντίθετα δημιουργεί ατμόσφαιρες για ότι θα ονομάζαμε ερμηνεία της ζωγραφικής διαδικασίας και πράξης ως πλασματικού τρόπου προσομοίωσης του πραγματικού.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, Ρούσβελτ 59, τηλ. 2410 625121,  2ος όροφος – Αίθουσα Εκθέσεων «ΤΑΚΗΣ ΤΛΟΥΠΑΣ» και θα είναι ανοιχτή καθημερινά εκτός Κυριακής με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ώρες προσέλευσης 10.00-14.00 & 18.30-21.30

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ