“ΒΑΛΤΩΣΕ” ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΚΕΛΕρώτηση στους υπουργούς Εργασίας και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κκ Ιωάννη Βρούτση και Κωστή Χατζηδάκη αντίστοιχα, κατέθεσε ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας με θέμα την ολοκλήρωση του προγράμματος  της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας.

Ο βουλευτής στην ερώτησή του αναφέρει:

Από τα τέλη Αυγούστου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των επιτυχουσών στο πρόγραμμα της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας. Από τις 2500 επιτυχούσες, σε πρώτη φάση απέστειλαν δικαιολογητικά για να ενταχθούν στην δράση περίπου  1400  ενώ χιλιάδες άλλες που κρίθηκαν επιλαχούσες αναμένουν τα αποτελέσματα για τις υπόλοιπες 1100 θέσεις που δεν υλοποιήθηκαν τελικά.

Ένα πρόγραμμα που δυνητικά μπορεί να αλλάξει την ζωή χιλιάδων γυναικών και των οικογενειών τους, καθώς τους δίνεται μια ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα μέσα σε μια δύσκολη για την χώρα περίοδο.

Χιλιάδες γυναίκες αναμένουν λοιπόν την ανακοίνωση το αν θα καλυφθούν οι θέσεις και πότε, έτσι ώστε να  κινηθούν συντονισμένα για την διευθέτηση όλων των υποχρεώσεών τους.

Πολλές έχουν βρει  τον χώρο που θα στεγάσει την επιχείρησή τους και πιέζονται από τους ιδιοκτήτες για άμεσες απαντήσεις, άλλες  χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αναμένουν τα αποτελέσματα για να προχωρήσουν σε έναρξη επαγγέλματος και να αποκτήσουν ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και γενικά η συντριπτική πλειοψηφία αναμένει εναγωνίως τα αποτελέσματα για να προχωρήσουν σε έναν προγραμματισμό τόσο επαγγελματικό όσο και προσωπικό. Έναν προγραμματισμό ζωής.

Κατόπιν όλων αυτών ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ

1. Πότε αναμένεται να έχουμε επίσημη ενημέρωση για τα διάθεση των κονδυλίων στις επιλαχούσες προτάσεις του προγράμματος της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας;

2. Προβλέπεται να αυξήσετε τον προϋπολογισμό του προγράμματος κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που ορθώς πράξατε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της 2ης Δράσης των Π.Ε.Π.;

3. Προβλέπεται να γίνει άμεσα η προκήρυξη νέου αντίστοιχου προγράμματος;

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com