ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Πράσινη Πόλη»

πρασινηΗ δημοτική κίνηση ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ πιστεύει ότι η κατάθεση αίτησης υποψηφιότητας του Δημάρχου Λαρισαίων στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για την Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2016 είναι μια ευχάριστη έκπληξη, η οποία όμως δεν συνοδεύεται και με αντίστοιχη πρακτική στις προηγούμενες τετραετίες.

Η προεκλογική διάθεση για μια οικολογική Λάρισα δεν φθάνει, θα πρέπει να έχει γίνει και το αντίστοιχο έργο πάνω στα 12 κριτήρια που βάζει ο Ευρωπαϊκός διαγωνισμός (Κλιματική αλλαγή: μετριασμός και προσαρμογή, Τοπικά μέσα μεταφοράς, Αστικοί χώροι πρασίνου με αειφόρο χρήση γης, Φύση και βιοποικιλότητα, Ποιότητα ατμοσφαιρικού αέρα, Ποιότητα του ακουστικού περιβάλλοντος, Παραγωγή και διαχείριση αποβλήτων, Διαχείριση υδάτινων πόρων, Επεξεργασία υδάτινων αποβλήτων, Οικολογική καινοτομία και αειφόρος απασχόληση, Ενεργειακή απόδοση, Ολοκληρωμένη περιβαλλοντική διαχείριση). Θα θέλαμε πολύ να δούμε τις πράσινες δράσεις του Δήμου Λαρισαίων με τις οποίες διεκδικεί το τίτλο της Οικολογικής Πρωτεύουσας.

Ο θεσμός της Οικολογικής Πρωτεύουσας, είναι σχετικά νέος. Πρώτη  πόλη που κέρδισε τον τίτλο, το 2010, ήταν η Στοκχόλμη. Στη δημιουργία του θεσμού εργάστηκαν πόλεις και δημοτικές αρχές με οικολογική συνείδηση πολλών δεκαετιών. Με το βραβείο Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης αναγνωρίζονται πόλεις που πρωτοστατούν στη φιλική διαβίωση προς το περιβάλλον. Σκοπός του ετήσιου βραβείου είναι να ενθαρρύνει και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις να αναλάβουν δράση ώστε να καταστούν τόποι πιο ελκυστικοί για να ζει, να εργάζεται ή να επισκέπτεται κανείς, πόλεις που προσφέρουν «ποιότητα ζωής».

Ζητάμε από τον δήμαρχο να δώσει στη δημοσιότητα με ποιες δράσεις, οι οποίες έχουν γίνει μέχρι σήμερα, υποστηρίζει την πρότασή του. Έτσι ώστε να γνωρίσουν οι δημότες τις δράσεις αυτές, που έκανε η σημερινή πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, για τις εκλογές που έρχονται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ