ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας το βράδυ της Πέμπτης στη Λάρισα

SANYO DIGITAL CAMERAΑνακοινώσεις με τις οποίες εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους και την καταδίκη τους στην επέμβαση που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, εξέδωσαν ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Γελαλής, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, η Επιτροπή Αγώνα των καθηγητών και ο επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Απ. Καλογιάννης.

Εν τω μεταξύ πολίτες, εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων και συλλογικοτήτων συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στη Λάρισα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ και της ΕΡΑ. Οι συγκεντρωθέντες φωνάζοντας συνθήματα κατά του αυταρχισμού της κυβέρνησης πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Λάρισας που κατέληξε στην κεντρική πλατεία.

Καταδικάζουν  

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Γελαλής στη δήλωσή του αναφέρει:

«Τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΠΑΣΟΚ αφού επί χρόνια με τις κομματικές παρεμβάσεις και τους ακριβοπληρωμένους διορισμένους συμβούλους απαξίωσαν τη Δημόσια Τηλεόραση, έρχονται σήμερα να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στους εργαζόμενους της, με την εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.

Μετά το πραξικοπηματικό ˝μαύρο˝ στα κανάλια και τους σταθμούς της Δημόσιας Τηλεόρασης σήμερα η δικομματική κυβέρνηση με την εισβολή, σφράγισε την ελεύθερη φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Ενώ Δύο χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν απολυθεί  η κυβέρνηση με τροπολογία άνοιξε το δρόμο για προσλήψεις στην ΝΕΡΙΤ  ΑΕ με εσφαλμένη και αδιαφανή μοριοδότηση. Με τη ίδια τροπολογία ο ειδικός διαχειριστής για την εκκαθάριση της ΕΡΤ μπορεί να προσλάβει τρείς γραμματείς για το γραφείο του!

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία ˝μπήκε λουκέτο˝ στη δημόσια τηλεόραση κατά παράβαση του νομικού πλαισίου, ουδέποτε ήλθε για ψήφιση στη βουλή ενώ η ΝΕΡΙΤ λειτουργούσε για μήνες χωρίς οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θέλει την ενημέρωση απόλυτα ελεγχόμενη από την ίδια και  τους διαπλεκόμενους καναλάρχες, στους οποίους πριν λίγες ημέρες παραχωρήθηκαν χαριστικά και οι ψηφιακές συχνότητες. Έτσι πιστεύουν ότι κάνοντας καθημερινά το άσπρο μαύρο θα παραπλανήσουν τους πολίτες.

Ο ελληνικός λαός όμως έχει καταλάβει πολύ καλά, ότι με τα επικοινωνιακά κατευθυνόμενα παιχνίδια δεν αλλάζουν οι  αντιλαικές μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Τα νέα μέτρα που επιβάλλουν οι δανειστές είναι μπροστά μας και η κυβέρνηση, παρά τις λεκτικές διατυπώσεις, είναι αδύναμη να διαπραγματευθεί και να προστατέψει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Ο ίδιος ο λαός μας θα σταθεί απέναντι στην κατάλυση της νομιμότητας, στην υπονόμευση της δημοκρατίας και θα υπερασπισθεί την αξιοπρέπεια και τις ελευθερίες του».

Η διοίκηση του ΕΚΛ στην ανακοίνωσή της τονίζει τα παρακάτω: «Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ εκφράζοντας την αλληλεγγύη του, στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Καλούμε τους εργαζομένους να μη φοβηθούν. Να οργανώσουν την πάλη τους, την αντίστασή τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στην ανεργία.

Καλούμε όλα τα σωματεία να καταδικάσουν την κρατική και εργοδοτική βία, να δυναμώσει η απάντηση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Να μην περάσει ο φόβος, το δόγμα «νόμος και τάξη». Δεν υπάρχει άλλη επιλογή! Μόνο με αγώνα, με οργάνωση, με μαζικότητα, με αντοχή, με συνέχεια, μπορούμε να απαντήσουμε. Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα τη δύναμή μας.

Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν! Να δοκιμάσουμε τώρα τη δύναμή μας».

Από την πλευρά τους οι καθηγητές της Λάρισας που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα επισημαίνουν τα εξής:

«Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα της Λάρισας, συμπαραστέκονται στους ελεύθερους αγωνιζόμενους της ΕΡΤ, για το μαύρο ,που τους επιβάλλει για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση Σαμαρά .

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο μόνος παραγωγός του πλούτου στη χώρα είναι οι ίδιοι . Καμιά τρόικα, καμιά κυβέρνηση δεν πρέπει να λυγίσει τον αγωνιζόμενο λαό μας. Με ένα πλατύ εργατικό μέτωπο θα δώσουμε την μάχη για την ανατροπή  των πολιτικών ,που οδηγούν την χώρα στον εργασιακό μεσαίωνα .Για μια ζωή καλλίτερη για μας και τα παιδιά μας.!

Όταν ο αριθμός των πολιτών που θα υιοθετήσουν ως στάση ζωής την υπηρέτηση του κοινωνικού συμφέροντος γίνει πλειοψηφία στην κοινωνία, θα γίνει η αναγκαία αλλαγή για την αποκατάσταση των λοιδορούμενων  και απαξιωμένων ιδανικών με πρώτη και απαραίτητη την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Όπου η πλειοψηφία θα απαιτήσει και από τους συμπολίτες τους να συμπεριφέρονται  με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον, θα το ελέγχει και θα το προστατεύει από  όσους το υπονομεύουν και το παραβιάζουν.

Η μόνη αλλαγή  για το καλό όλων  των μελών της κοινωνίας είναι αυτή που ως κεντρικό της πυλώνα και σκοπό έχει την απόκτηση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Καλούμε όλους τους πολίτες να σταθούν στο πλευρό  των  εργαζόμενων  της ΕΡΤ  που σε μια νύχτα, όπως και στους καθηγητές Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής εκπαίδευσης, τους έκλεψαν τη ζωή ,την ανάσα τους , την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τους.!!»

Στη δήλωση του Απόστολου Καλογιάννη, Επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας για την επέμβαση στην ΕΡΤ, αναφέρονται:

«Οι έκνομες ενέργειες της συγκυβέρνησης, που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, και στη Βουλή φέρνει

και ψηφίζει μόνο μέτρα καταστροφής της κοινωνίας, δεν μπορούν να συνεχιστούν. Η σημερινή επέμβαση εναντίον των εργαζομένων της ΕΡΤ  δείχνει την αντίληψη της. Το μαύρο στην ΕΡΤ, το μαύρο στη ζωή των πολιτών δεν μπορούν να συνεχιστούν. Να τελειώνουμε  μ αυτά. Οι πολίτες ας πάρουν  στα χέρια τους τις εξελίξεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ