ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΖΟΥΝΤΟ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΤΖΟΥΝΤΟΠρόσκληση σε όλους τους Θεσσαλούς να παρακολουθήσουν τους Πανελλήνιους Προκριματικούς Αγώνες Τζούντο εφήβων-νεανίδων, που διεξάγονται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Κλειστό Γυμναστήριο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας στη Λάρισα το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου και να στηρίξουν τις προσπάθειες των αθλητών απηύθυνε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε συνέντευξη τύπου σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πρόκειται για διοργάνωση που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς από τους αγώνες θα αναδειχθούν τα 16 αγόρια και κορίτσια, που θα αποτελέσουν τα μέλη της Εθνικής μας Ομάδας για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων. Ήδη στην περιοχή μας βρίσκονται για τους αγώνες 150 αθλητές, 50 προπονητές, 50 συνοδοί, καθώς και διαιτητές, κριτές και μέλη της ομοσπονδίας Τζούντο.

Όπως δήλωσε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικούς αγώνες οι οποίοι πρόκειται να καθορίσουν ποιοι αθλητές θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Εμείς ως αιρετή Περιφέρεια στηρίζουμε τον αθλητισμό, στηρίζουμε τις διοργανώσεις που γίνονται στη Θεσσαλία και στη Λάρισα, γιατί πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι μέσα από τον αθλητισμό σφυρηλατούνται υγιείς και δυνατοί χαρακτήρες, τους οποίους τους έχουμε ανάγκη ως κοινωνία, για να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες στιγμές που περνάμε».

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου σημείωσε τα εξής: «Το σημαντικό αυτό γεγονός λαμβάνει χώρα στην περιφέρεια Θεσσαλίας, στην Π.Ε. Λάρισας, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι ως περιφέρεια στηρίζουμε εμπράκτως το αθλητικό πνεύμα. Στηρίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις που μπορούν να προσφέρουν στην προβολή του νομού μας αλλά και στην προσέλκυση νέων επισκεπτών στην πόλη μας. Στηρίζουμε εκδηλώσεις, οι οποίες θεωρώ, ότι βοηθούν όλους μας να ξεφύγουμε και από αυτήν την κατήφεια που βιώνουμε καθημερινά.

Ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Τζούντο κ. Μάρκος Γάντζος δήλωσε: «Ελπίζουμε αυτοί οι αγώνες να είναι η αρχή προκειμένου να πραγματοποιηθούν και άλλες διοργανώσεις αργότερα στη Θεσσαλία. Προσπαθούμε να επιτύχουμε το καλύτερο τόσο για αυτούς καθαυτούς τους αθλητές όσο και σε επίπεδο απλών πολιτών, προκειμένου οι τελευταίοι να έχουν υγιείς ασχολίες και να «ξοδεύουν» τον ελεύθερό τους χρόνο με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφεύγουν την καθιστική ζωή. Επιπλέον πρέπει να πούμε πως και σαν κοινωνία έχουμε ανάγκη την πραγματοποίηση τέτοιων διοργανώσεων, πράγμα που θα βοηθήσει την οικονομική ζωή αλλά και την προβολή της Θεσσαλίας. Έτσι θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια που κινείται με βάση αυτή τη λογική. Νομίζω ότι είμαστε και στην ίδια γραμμή, καθώς και εκείνοι θέλουν να αναπτύξουν την περιοχή και εμείς από την άλλη είμαστε πρόθυμοι να τους βοηθήσουμε, ώστε να κάνουμε ότι μπορούμε περισσότερο προς αυτήν την κατεύθυνση».

            Ο περιφερειακός προπονητής τζούντο κεντρικής Ελλάδας κ. Δημήτηος Καμπάς τόνισε: «Οι αγώνες αυτοί είναι της κατηγορίας εφήβων – νεανίδων, κινούνται σε πανελλήνιο επίπεδο και από τους οποίους θα επιλεγεί η Εθνική ομάδα, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων που είναι να γίνει στη χώρα μας τον Ιούνιο του 2014. Η επιλογή γίνεται τώρα, έτσι ώστε να συγκροτηθεί η Εθνική Ομάδα νωρίτερα για να έχει το χρόνο, να προετοιμαστεί αρτιότερα και να έχει την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση στο Πανευρωπαϊκό. Έχουμε μια τάση τα τελευταία χρόνια να προσπαθούμε να κοιτάμε όσο το δυνατό πιο μπροστά για να βελτιώσουμε τους αγώνες, τους αθλητές μας και τις δυνατότητες που έχουν, ώστε να έχουν κάποιες επιτυχίες. Το επίπεδο είναι αρκετά ανεβασμένο και θα έχουμε σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις».

            Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν ακόμη ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θανάσης Παιδής, και οι πανελλήνιοι πρωταθλητές Σαρδώνης Φιλιππίδης και Ελένη Καρανίκα, που εκπροσωπούν την Π.Ε. Λάρισας.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Ζύγιση: Σάββατο 9/11 Ανεπίσημη: Από 19.30 έως 20.00. Επίσημη: Από 20.00 έως 20.30 για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες σε αίθουσα ξενοδοχείου

 

Κλήρωση: Στις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου 09/11/2013 σε αίθουσα  ξενοδοχείου.

 

Έναρξη των αγώνων: Κυριακή 10/11:   09:00 π.μ.

Διάρκεια κάθε αγώνος: 4 λεπτά. 

Τόπος: Λάρισα (Κλειστό Γυμναστήριο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας – Λάρισα)

 

Ηλικίες: Γεννηθέντες (-είσες) τα έτη 1997,1998, 1999.

 

Κατηγορίες βάρους:

Κυριακή  : Εφηβοι: -50, -55, -60, -66, -73, -81, -90, +90 .    

                 Νεάνιδες : -40, -44, -48, -52, -57, -63, -70, +70. 

Στην κατηγορία  των -50 κ. εφήβων έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι αθλητές των οποίων το σωματικό βάρος είναι από 45 μέχρι 50 κιλα. 

Στην κατηγορία των -40 κ. Νεανίδων έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι αθλήτριες των οποίων το σωματικό βάρος είναι από 35 μέχρι 40 κιλά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ