ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Η ΤΟΠΙΚΗ ΝΔ

nd_logoΤο Σάββατο 16/11/2013 και ώρες 10:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ.  θα διεξαχθεί η εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή των Προέδρων των ΔΗΜ.Τ.Ο. και των αιρετών μελών των ΔΗΜ.Τ.Ε. στις έδρες των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων.

Οι δηλώσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται στην αρμόδια ΔΗΜ.ΕΦ.Ε., εγγράφως, επί αποδείξει, μέχρι την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 21:00, πρέπει να αναφέρουν ρητά για ποιο αξίωμα υποβάλλονται και να συνοδεύονται από φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου.

Η δήλωση υποψηφιότητας για το αξίωμα του Προέδρου ΔΗΜ.Τ.Ο. που συνυποβάλλεται με φωτοτυπία του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, πρέπει να προσυπογράφεται από είκοσι (20) μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο., που προέκυψε από τη συνένωση των παλαιών βάσει της από 31/10/2013 απόφασης της Εκτελεστικής Γραμματείας, διαφορετικά δεν είναι αποδεκτή.

Δεν επιτρέπεται η υπογραφή από το ίδιο μέλος του Κόμματος περισσοτέρων της μιας δηλώσεων ή προτάσεων υποψηφιότητας για την ίδια εκλογή.

Δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη υποβολή υποψηφιότητας από το ίδιο πρόσωπο για τα αξιώματα του Προέδρου και του μέλους ΔΗΜ.Τ.Ο.

Κάθε μέλος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ έχει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, σύμφωνα με το Καταστατικό του Κόμματος και του Κανονισμού Πανελλαδικής Οργάνωσης και είναι εγγεγραμμένο στα μητρώα μιας ΔΗΜ.Τ.Ο.

Δικαίωμα εκλέγεσθαι έχουν όσοι απέκτησαν την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος μέχρι την Παρασκευή 3 Μαΐου 2013 ήτοι τουλάχιστον 6 μήνες πριν την εναρκτήρια ημερομηνία της εκλογικής διαδικασίας που είναι η Κυριακή  3 Νοεμβρίου 2013.

Σε περίπτωση που μέλος μιας ΔΗΜ.Τ.Ο. μετεγγραφεί σε άλλη ΔΗΜ.Τ.Ο., απαιτείται να έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών από την ημερομηνία της μετεγγραφής του, προκειμένου να ασκήσει το δικαίωμα του εκλέγειν στη ΔΗΜ.Τ.Ο. που μετεγγράφη.

Στο μεταβατικό διάστημα των τριών μηνών, ασκεί το δικαίωμα του εκλέγειν στη ΔΗΜ.Τ.Ο. από την οποία προερχόταν, ενώ ασκεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στη ΔΗΜ.Τ.Ο. στην οποία μεταγράφηκε.

Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι είναι η εγγραφή στον Οριστικό Εκλογικό Κατάλογο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ