ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

γαλαΑντιμέτωπα με τη δικαιοσύνη βρίσκονται 10 στελέχη μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών της χώρας που καλούνται να απολογηθούν για το αποκαλούμενο “καρτέλ στο γάλα”, την περίοδο 2004-2006.

Ο Ειδικός Ανακριτής Διαφθοράς Σπ. Γεωργουλέα καλεί σε απολογία διευθύνοντες συμβούλους και εκτελεστικά στελέχη των γαλακτοβιομηχανιών ΜΕΒΓΑΛ, ΦΑΓΕ, ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΝΕΣΤΛΕ και ΑΓΝΟ-ΚΟΛΙΟΣ για το αδίκημα της εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, που έχει απαγγελθεί με την επιβαρυντική περίσταση της απειλής βλάβης της επιχείρησης του παραγωγού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι εν λόγω γαλακτοβιομηχανίες φέρονται να ασκούσαν την επίμαχη περίοδο πιέσεις σε παραγωγούς γάλακτος ώστε να πωλούν σε χαμηλές τιμές και ότι τους απειλούσαν πω αν δεν συμμορφώνονταν στις απαιτήσεις τους δεν θα μπορούσαν να πουλήσουν το γάλα τους γιατί θα αποκλείονταν από όλες τις γαλακτοβιομηχανίες.

Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες παραγωγών οι οποίοι κατέθεσαν  ότι είχαν υποχρεωθεί να πωλούν γάλα με προκαθορισμένο πλαφόν τιμής.

Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία που τους αποδίδεται ενώ οι εταιρείες υποστηρίζουν ότι οι ενέργειες τους ήταν στο πλαίσιο του ελεύθερου ανταγωνισμού και επομένως είχαν ελεύθερη πολιτική στις προμήθειες πρώτων υλών.

 

enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ