Η. ΔΙΩΤΗ: ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Διώτη Ηρώ b1_highΜε σκληρές εκφράσεις, αλλά και με προτάσεις για την περιβαλλοντική πολιτική την οποία σκοπεύει να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της αλλαγής πλεύσης που χρειάζεται η χώρα, τοποθετήθηκε η υπεύθυνη για θέματα Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, βουλευτίνα Λάρισας Ηρώ Διώτη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ενάντια της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Σχολιάζοντας ότι η εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ αποτελεί ξεκάθαρη επιλογή φίμωσης της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, ανέφερε ότι το κράτος έκτακτης ανάγκης και εξαίρεσης δικαιωμάτων που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, είναι το όνειρο κάθε καθεστώτος που επιδεικνύει μόνο βία ενάντια στην κοινωνία, τους κοινωνικούς αγώνες, τη νεολαία, το περιβάλλον.

«Η Αριστερά και οι κοινωνικοί αγώνες, ένας άλλος ολόκληρος κόσμος, της αλληλεγγύης, της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, παλεύει για τη ζωή, όχι για την επιβίωση και δηλώνει, στους δρόμους και το Κοινοβούλιο, μομφή ενάντια στον αυταρχισμό και την ακραία κυβερνητική πολιτική».

Επικεντρώνοντας σε ζητήματα περιβάλλοντος, υποστήριξε ότι αποτελούν για την κυβέρνηση «πεδία που με καταστολή προσπαθεί να επιβληθεί η σιωπή εκείνη που θα επιτρέψει το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου» και δίνοντας παραδείγματα από τον Πύργο, την Κρήτη, την Χαλκιδική και αλλού, κατήγγειλε την απόπειρα, εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ, εκποίησης της χώρας, που έρχεται ως συνέχεια «του “θεάρεστου” έργου του κ. Παπακωνσταντίνου, που μας κούναγε το δάχτυλο με θράσος, όταν αντιστεκόμασταν στα fast track σχέδιά του υπέρ ημετέρων. Δεν είναι μόνο τα δάση, είναι η ενέργεια, είναι το νερό, είναι οι καινούριες γενιές αυθαιρέτων που δημιουργείτε, είναι ο πρωτογενής τομέας, είναι οι ορεινές περιοχές, οι παραδασόβιοι οικισμοί και τα χωριά».

«Εμείς, λοιπόν, παλεύουμε για μια αλλαγή πλεύσης ολοταχώς. Με δημόσιο σχεδιασμό και κοινωνικό έλεγχο, μαζί μπορούμε να δώσουμε διέξοδο και ελπίδα, να εξασφαλίσουμε εισόδημα μέσα από μία περιβαλλοντική και χωροταξική πολιτική, που θα δώσει ξανά στους ανθρώπους τη δυνατότητα να ζουν αξιοποιώντας με ήπιο τρόπο αυτά όλα τα αγαθά, να φέρουν ζωή στην ύπαιθρο, να δώσουν αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, αίσθημα δικαιοσύνης και ποιότητα ζωής, με ενιαίο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των φυσικών χερσαίων οικοσυστημάτων και με διοίκηση και εργαζόμενους, που να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς χιλιάδες νομικά “παραθυράκια” για ημετέρους και χωρίς ταλαιπωρία των πολιτών. Εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό καλώντας τους εργαζόμενους, τους πολίτες, τα κινήματα, τους νέους επιστήμονες να στηρίξουν αυτές τις προτάσεις.

Δεν είναι εύκολο, δεν είναι απλό, κατέληξε η βουλευτίνα, αλλά είναι εφικτό και είναι και αναγκαίο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ