ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑ – ΧΑΛΚΗ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΙΚΑΙΑ ΧΑΛΚΗ (Αντιγραφή)Στη βελτίωση της Επαρχιακής Οδού Νίκαιας – Χάλκης προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με σκοπό να καταργηθούν οι επικίνδυνες στροφές και τα επικίνδυνα σημεία του δρόμου αυτού. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου «Βελτίωση χάραξης – συντήρηση επαρχιακής οδού Χάλκης-Νίκαιας» προϋπολογισμού 290.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να συντελέσει στη βελτίωση της ασφάλειας στη μετακίνηση των πολιτών και στη διακίνηση αγαθών στην περιοχή του Δ. Κιλελέρ.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση κατασκευής του έργου για τη βελτίωση του δρόμου Νίκαιας-Χάλκης,  ενός δρόμου, ο οποίος είναι επικίνδυνος. Πρόκειται για έναν διαδημοτικό δρόμο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα χρήσιμος και χρησιμοποιείται από πάρα πολλούς ανθρώπους. Με το έργο αυτό προϋπολογισμού 290.000 ευρώ, δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας στην επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και καταργούνται οι επικίνδυνες στροφές που είχαν δημιουργήσει πρόβλημα στο παρελθόν. Πραγματοποιούμε μια τεχνική παρέμβαση και εξορθολογίζουμε τον δρόμο με ασφάλεια, ενώ πραγματοποιούμε παράλληλα συντήρηση και ασφαλτόστρωση σε καθιζήσεις που εμφάνιζε ο δρόμος αυτός».

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου σημείωσε τα εξής: «Ο δρόμος Νίκαια-Χάλκη δέχεται καθημερινά μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο καθώς ενώνει την πρωτεύουσα του δήμου Κιλελέρ με ένα άλλο σημαντικό δημοτικό κέντρο την Χάλκη. Ένα πάγιο αίτημα της περιοχής, τόσο των κατοίκων της Νίκαιας, αλλά όσο της Χάλκης και της ευρύτερης του δήμου Κιλελέρ, σήμερα ικανοποιείται με την υπογραφή της σύμβασης αυτής. Ο δρόμος γίνεται πλέον ασφαλής, καθώς βελτιώνουμε και καταργούμε κάποιες επικίνδυνες στροφές, ενώ θα γίνουν και εργασίες συντήρησης σε όλο το κομμάτι του δρόμου αυτού. Θεωρώ, ότι ο εργολάβος καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ολοκληρώσει γρήγορα το έργο, έτσι ώστε να μπορέσει να παραδοθεί στους πολίτες, που τόσο πραγματικά το ζητούν και το είχαν ανάγκη».

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η παρούσα εργολαβία, αφορά στην τροποποίηση της χάραξης της υφιστάμενης οδού Χάλκης – Νίκαιας, στη χλμ. θέση 1+500μ. κινούμενοι από Χάλκη με κατεύθυνση τη Νίκαια, λόγω της ύπαρξης δύο επικίνδυνων ελιγμών καθώς και στη συντήρηση της υφιστάμενης οδού σε σημεία που παρουσιάζουν τοπικές καθιζήσεις ή ρηγματώσεις. Το μήκος της επέμβασης στη χάραξη της οδού, εκτιμάται στα 350μ. Στο μήκος αυτό θα εκτελεστούν εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτικών, διαγράμμισης και σήμανσης. Το πλάτος της τελικής επιφάνειας του ασφαλτικού που θα διαστρωθεί, θα είναι περίπου 6,50 μέτρα (ίσο με το πλάτος της υφιστάμενης οδού).

Αναλυτικά:

• Στη βελτίωση της χάραξης και στη βάση του επιχώματος θα διαστρωθεί γεωϋφασμα για την ασφαλή διαχωρισμό των εδαφικών στρώσεων. Θα κατασκευαστεί επίχωμα με επίλεκτα θραυστά υλικά, δυο στρώσεις υπόβασης σύμφωνα με την ΕΤΕΠ 05-03-03-00 συμπυκνωμένου πάχους 0,10 μ. (συνολικού πάχους 0,20μ.) και μιας στρώση βάσης της ΕΤΕΠ 05-03-03-00 συμπυκνωμένου πάχους 0,10μ. Θα διαστρωθεί ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας κατά την ΕΤΕΠ 05-03-11-04 πάχους 0,05μ και πλάτους 6,5μ. Το έργο ολοκληρώνεται με την κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση της οδού σύμφωνα με τις υποδείξεις της επίβλεψης.

• Η συντήρηση της υπόλοιπης οδού σε σημεία που θα υποδειχθούν από την επίβλεψη, και σε συνολικό μήκος περίπου 1700μ θα γίνει με τη διάστρωση ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας κατά την ΕΤΕΠ 05-03-11-04 πάχους 0,05μ.

Δεν απαιτείται η απαλλοτρίωση παρόδιων ιδιοκτησιών για την τροποποίηση της χάραξης της οδού. Όλες οι παραπάνω εργασίες, θα γίνουν βάσει των τεχνικών προδιαγραφών και των υποδείξεων της Υπηρεσίας.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμη ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Χρήστος Σιδερόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ κ. Βασίλης Χατζούλης, ο δ/ντης Τεχνικών Έργων Π.Ε Λάρισας κ. Χρήστος Λυτροκάπης και οι κατασκευαστές του έργου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ