ΕΑΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Η ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΕΙ.

“Οι πιο κρύες χρονιές σήμερα είναι θερμότερες από τις πιο ζεστές χρονιές πριν από το 1998.” Αυτά είναι τα λόγια του γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO), Μισέλ Ζαρό, κατά την παρουσίαση της τελευταίας έκθεσής τους…

Η έκθεση του WMO λέει ότι, εξετάζοντας τα στοιχεία από τον Ιανουάριο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013, η χρονιά αυτή θα είναι η έβδομη θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί στην ιστορία του κλίματος.

Η έκθεση έρχεται ακριβώς μετά από μία από τις ισχυρότερες καταιγίδες στην ιστορία, που έσπασε όλες τις επιστημονικές κλίμακες. Η καταστροφή στις Φιλιππίνες είναι απλώς άλλο ένα βήμα στο φαύλο κύκλο των αυξανόμενων καταστροφών εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επηρεάζουν τον πλανήτη. Ο Ζαρό είπε, ωστόσο, ότι «αν και οι τροπικοί κυκλώνες δεν μπορούν να αποδοθούν άμεσα στην κλιματική αλλαγή, τα υψηλότερα επίπεδα της θάλασσας έχουν ήδη κάνει τους παράκτιους πληθυσμούς πιο ευάλωτους στα ακραία καιρικά φαινόμενα. Το είδαμε αυτό με τις τραγικές συνέπειες στις Φιλιππίνες.”

Σύμφωνα με το Climate Central, η Διακυβερνητική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή “διαπίστωσε ότι η παγκόσμια μέση στάθμη της θάλασσας είναι πιθανόν να αυξηθεί από 10,2 έως 38 εκατοστά μέχρι το 2100, ανάλογα με το ρυθμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την αύξηση της θερμοκρασίας του κλιματικού συστήματος.”

Αυτό σημαίνει ότι, για παράδειγμα, το Χονγκ Κονγκ κινδυνεύει να χάσει 140.000.000.000 δολάρια σε έργα υποδομής. Πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, όπως αποδείχθηκε πρόσφατα από το Sandy.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ