ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ & ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

anniversary-polytexneioH Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ τιμά την 40η επέτειο της μεγαλειώδους εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με συγκέντρωση , που θα πραγματοποιηθεί την   Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 και ώρα  5:30 μ.μ. στην Πλατεία Νομαρχίας.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΝΤ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι τιμούν τους αγωνιστές της ηρωικής εξέγερσης που έκαναν πράξη τα μεγάλα ιδανικά.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο , οι οποίοι πρώτοι επλήγησαν από την πολιτική του Μνημονίου, εξακολουθούν να βρίσκονται στο στόχαστρο.

Η νέα καταιγίδα των διαθεσιμοτήτων, των απολύσεων, των νέων φορολογικών μέτρων και επιβαρύνσεων, των νέων μειώσεων σε συντάξεις, σε εφάπαξ, σε ιατροφαρμακευτικές παροχές διαμορφώνουν  ένα  « εφιαλτικό » τοπίο στην   ελληνική κοινωνία  .

Οι επιπτώσεις  στην ελληνική κοινωνία από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική διαρκώς οξύνονται, αφού ακολουθείται πιστά ένα πρόγραμμα καταστροφικό στο οποίο ακόμα και οι ίδιοι οι δημιουργοί του ανακαλύπτουν διαρκώς «λάθη» και «πλάνες».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα άγριας λιτότητας, ακραίας αναδιανομής εισοδημάτων υπέρ των λίγων και κυρίως του ξένου, πολυεθνικού κεφαλαίου, που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας κοινωνίας ακραίων ανισοτήτων, φτώχειας και εξαθλίωσης, γενικευμένης ανασφάλειας και αβεβαιότητας, ολοκαυτώματος των εργασιακών, ασφαλιστικών εγγυήσεων και δικαιωμάτων.

Το Πολυτεχνείο αποκτά τις δύσκολες αυτές ώρες μια ξεχωριστή διάσταση, δεν είναι μια απλή επέτειος. Είναι μια ιστορία γραμμένη στις καρδιές και τη σκέψη μας, ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο».

Η ΕΛΜΕ

Το  Δ. Σ. της ΕΛΜΕ  Ν. Λάρισας αποφάσισε να συμμετάσχει στην  συγκέντρωση της 17η Νοέμβρη για την εξέγερση του Πολυτεχνείου , που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ  την Κυριακή 17-11-2013 στην Πλατεία Νομαρχίας  στις 17:30 μ. μ. . Σε ανακοίνωση του δ.σ. αναφέρονται τα εξής:

“Οι πολιτικές λιτότητας, τα  π. δ. για την διαθεσιμότητα –απολύσεις,  οι υποχρεωτικές μεταθέσεις , οι  υποχρεωτικές μετατάξεις, οι  περικοπές κονδυλίων από τη εκπαίδευση,  απαξιώνουν τους εκπαιδευτικούς  και  φέρνουν την Εκπαίδευση και τους εργαζομένους σε  δυσχερή  θέση.

Καλούμε τους συναδέλφους, τους γονείς, τους μαθητές και τους φοιτητές να συμμετάσχουν μαζικά στη Συγκέντρωση της Κυριακής”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ