ΣΑΛΟΣ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ: ΚΑΛΥΨΑΝ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΤΑΦΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ

Μπροστά σε ένα άσχημο θέαμα βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες άνθρωποι που επισκέφθηκαν νεκροταφείο στη Νορβηγία για να τιμήσουν τους θαμμένους συγγενείς τους…

Στο νεκροταφείο Μόλενταλ στο Μπέργκεν περίπου 670 ταφόπλακες είναι πλέον καλυμμένες με μαύρες πλαστικές σακούλες οι οποίες φέρουν ένα σημείωμα που καλεί τους «δικαιούχους» να πληρώσουν τις οφειλές τους.

Η προσβλητική αυτή κίνηση ανήκει στην εταιρεία που διαχειρίζεται το νεκροταφείο και ήθελε με αυτό τον τρόπο να ενημερώσει τους συγγενείς των θαμμένων ότι πρέπει να πληρώσουν τις οφειλές τους.

Σε διαφορετική περίπτωση οι ταφόπλακες θα αφαιρεθούν.

Το θέμα ανέδειξε στο Facebook ο Θορ Γιένσεν ο οποίος βρέθηκε στο νεκροταφείο με τη γυναίκα του και θεώρησαν τόσο προσβλητικό το θέαμα που το δημοσιοποίησαν.

Ο νόμος στην Νορβηγία προβλέπει πως όταν ένας άνθρωπος θαφτεί στο νεκροταφείο το κράτος αναλαμβάνει για 25 χρόνια το κόστος για το φέρετρο και για 20 χρόνια τεφροδόχο.

Μόλις παρέλθουν τα χρόνια το κόστος πηγαίνει στους συγγενείς των νεκρών.

Αγνωστο πάντως παραμένει το ποια θα είναι η τύχη των σορών σε περίπτωση που δεν πληρωθούν τα χρέη.

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας πάντως, εν ονόματι Akasia, υπάρχει η ανατριχιαστική πληροφορία πως μόλις λήξει το τελεσίγραφο οι τάφοι θεωρούνται πως είναι πλέον ελεύθερη για νέα χρήση.

Για την ιστορία το «ενοίκιο» είναι 62 ευρώ το χρόνο για το φέρετρο και 44 ευρώ για τεφροδόχο.

iefimerida.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com