ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Ανακοίνωση των συνταξιούχων του ΙΚΑ

συνταξΗ κυβέρνηση έχοντας την «Πράσινη Βίβλος» της Ευρ. Ένωσης «Ευαγγέλιο» προχωρά στην εφαρμογή των επιταγών της και σπρώχνει την Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση στα χέρια των ιδιωτικών εταιρειών.

Τόσο ο Υπουργός Εργασίας όσο και ο Διοικητής του ΙΚΑ έκαναν καθαρό με ανάλογες δηλώσεις τους ότι στρώνουν το χαλί για τη δημιουργία Επαγγελματικών Ταμείων και την είσοδο της ιδιωτικής ασφάλισης στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας υπό τη μορφή Σ.Δ.Τ. (Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα) με ότι αυτό συνεπάγεται σε βάρος των ασφαλισμένων.

Τόσο τα επαγγελματικά ταμεία όσο και οι ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης δεν εντάσσονται στη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση αλλά και οι δυο αυτές περιπτώσεις σπρώχνουν τους ασφαλισμένους σε αυτοχρηματοδότηση των ασφαλιστικών αναγκών τους.

Τέτοιου είδους σενάρια που προετοιμάζουν τα κυβερνητικά επιτελεία με τις εντολές του κεφαλαίου και της Ευρ. Ένωσης πρέπει να βρουν αντίθετους τους εργαζομένους και τα σωματεία τους όπως βρίσκει και την Ομοσπονδία μας που καλεί τους συνταξιούχους στον οργανωμένο αγώνα για να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές που φέρνουν βάσανα και εξαθλίωση στο λαό.

Πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση μας είναι: Αποκλειστικά Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση με Δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Υγείας και καλούμε συνταξιούχους – εργαζόμενους να αγωνιστούν με πίστη μέχρι να το πετύχουμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ