ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥΣτο πλαίσιο προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων , οι μαθητές του Α1 τμήματος της Α΄τάξης του 4ου  Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου και τα νήπια των 5ου – 7ου Νηπιαγωγείων Τυρνάβου, συνοδευόμενα από τις εκπαιδευτικούς Αναστασία Καλέση , Γκουγκουλιάνου Ευαγγελία και Μαμανού Ελένη, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη σε δύο οινοποιεία της περιοχής του Τυρνάβου. Οι μαθητές επισκέφτηκαν αρχικά τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό  Τυρνάβου ο οποίος ιδρύθηκε το 1961 από αγρότες αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής Τυρνάβου. Η ξενάγηση  των μαθητών στους χώρους του Οινοποιείου ήταν άψογη. Οι μαθητές παρακολούθησαν όλα τα στάδια που απαιτούνται για τη μαζική παραγωγή κρασιού και ενθουσιάστηκαν. Ευχαρίστησαν την κα Δήμητρα Γκουντελίτσα για την ξενάγηση καθώς επίσης και τους εργαζόμενους του Οινοποιείου και συνέχισαν την εκπαιδευτική τους επίσκεψη .

 Οινοποιείο "Δ. Μίγα "Επόμενος σταθμός το Κτήμα – Οινοποιείο “Δ. Μίγα ” όπου ο ιδιοκτήτης  κος Δημήτρης Μίγας περίμενε τους μικρούς μαθητές . Η κυρία Κατερίνα Γκουγκουλιάνα ξενάγησε τα παιδιά στο κτήμα και στις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου που συνδυάζει την παράδοση και την σύγχρονη τεχνολογία ,ώστε να παράγει άριστα και ποιοτικά κρασιά .  Οι μικροί μαθητές ενθουσιάστηκαν από τους χώρους , επισκέφτηκαν το κελάρι ,όπου γίνεται η παλαίωση του κρασιού , την αίθουσα γευσιγνωσίας και τους χώρους εμφιάλωσης.

Ευχαρίστησαν τον κ. Μίγα για τη ζεστή φιλοξενία και αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η βιωματική μάθηση δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τον τόπο τους.

Ο Τύρναβος έχει αποκτήσει διεθνή φήμη και αναγνώριση για το εξαιρετικής ποιότητας κρασί και τσίπουρο που παράγει εδώ και πολλά χρόνια

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ