ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΧΡΗΣΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Ιστορίες γραφειοκρατικής τρέλας στο βουνό των θεών…

olympus2010_8Σε μια πρωτοφανή και ανεξήγητη ενέργεια προχώρησε από το 2009 το δασαρχείο Ελασσόνας που χαρακτήρισε παράνομο το καταφύγιο Χρηστάκη το οποίο είχε κτιστεί στον Όλυμπο σε υψόμετρο 2.500 μέτρων για να καλύψει ανάγκες των κτηνοτρόφων της περιοχής αλλά και ορειβατών που επισκέπτονται το βουνό των μυθικών θεών.

δασαρχ (Αντιγραφή)Το δασαρχείο Ελασσόνας με έγγραφό του προς τη διεύθυνση Δασών Λάρισας, σημειώνει ότι σε χορτολιβαδική έκταση 0,081 στρ. κτίστηκε παράνομο κτίσμα 81 τ.μ., και ζητά να γκρεμιστεί το εν λόγω κτίσμα και να κηρυχθεί αναδασωτέα!!! η έκταση των 81τ.μ. για να μην χαθεί ο χαρακτήρας της περιοχής!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το καταφύγιο κτίστηκε από κτηνοτρόφους της περιοχής και συνέβαλε στο κτίσιμο όλη  η τοπική κοινωνία αφού εξυπηρετεί κτηνοτρόφους, πεζοπόρους, ορειβάτες, αθλητές, ομάδες διάσωσης.

Η διατήρηση του κρίνεται απαραίτητη για την κτηνοτροφική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, ενώ η ενέργεια του δασαρχείου που ζητά αναδάσωση έκτασης 81 τ.μ. αλλά και η σπουδή των αρμοδίων να αποφασίσουν το γκρέμισμά του είναι αν μη τί άλλο παράξενη όταν είναι σε όλους γνωστό ότι μέσα σε πραγματικές δασικές εκτάσεις ιδιώτες έχουν κτίσει βίλες τις οποίες δεν τολμά να πειράξει κανείς και το κυριότερο ότι υπάρχουν πολλά αυθαίρετα που πρέπει να γκρεμιστούν.

Πρωτοβουλία Θ. Παιδή

Εν τω μεταξύ πρωτοβουλίες ανέλαβε   ο περιφερειακός  σύμβουλος Αθ.  Παιδής  ώστε να μπορέσει να νομιμοποιηθεί και να μην κατεδαφιστεί το καταφύγιο  Χρηστάκη.  Ο περιφερειακός σύμβουλος  ξεκίνησε μια  σειρά ενεργειών καθώς κατάθεσε  αίτηση χαρακτηρισμού της γης,   ενώ ήρθε σε επαφή και  με στελέχη του υπουργείου  περιβάλλοντος  (ΥΠΕΚΑ) ώστε να μπορέσει να δοθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα που απασχολεί μια ολόκληρη περιοχή .

 «Το καταφύγιο εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής  αλλά και εκατοντάδες επισκέπτες και είναι απαραίτητη η διατήρηση του» δήλωσε ο κ. Παιδής .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ