ΣΤΗΝ «WORLD TRAVEL MARKET 2013» Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΓια άλλη μια χρονιά η Περιφέρεια Θεσσαλίας έδωσε δυναμικό “παρών” στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου “World Travel Market 2013”, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της Ευρώπης, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος τουριστικής προβολής για το έτος 2013.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ, το οποίο στήριξαν με την συμμετοχή τους σχεδόν όλες οι Περιφέρειες της Ελλάδας.

Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της στο εκθεσιακό κέντρο Excel του Λονδίνου στις 4 Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 7 Νοεμβρίου με μεγάλη επιτυχία. Τα εγκαίνια του περιπτέρου της Ελλάδας στη WΤΜ πραγματοποίησε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, παρουσία πλήθους τουριστικών παραγόντων και επισκεπτών. Την Υπουργό πλαισίωσαν ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς και ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού κ. Χριστόφορος Καπαρουνάκης.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, η περιφερειακή  σύμβουλος Θεσσαλίας κα Εύη Τζαβέλλα-Αδαμάκη, η διευθύντρια Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων κα Μαρία Θλιβερού και το στέλεχος της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κα Νατάσσα Καλύβα.

Η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη στο ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ με τους προορισμούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας να προσελκύουν το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών, ενώ τα μέλη της θεσσαλικής αποστολής προέβαλλαν το τουριστικό προϊόν της περιοχής δίνοντας πληροφορίες και διανέμοντας έντυπο τουριστικό υλικό και για τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας. Επίσης πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες επαφές με δημοσιογράφους και εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών γραφείων του εξωτερικού, με στόχο την ενίσχυση της εικόνας της περιοχής μας ως τουριστικού προορισμού, την αναζήτηση νέων συνεργασιών στον τομέα του τουρισμού και την αύξηση της επισκεψιμότητας.

Το μεγάλο εκθεσιακό γεγονός στέφθηκε με επιτυχία, σημειώνοντας αυξημένη επισκεψιμότητα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, σε σχέση με την περσινή χρονιά. Η Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, κα. Όλγα Κεφαλογιάννη σημείωσε σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε στα εγκαίνια της έκθεσης τα θετικά μηνύματα που λαμβάνουμε από τις διεθνείς τουριστικές αγορές για τον τουρισμό στη χώρα μας φέτος, αλλά και για την περαιτέρω αύξηση της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα το 2014.

Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση των στελεχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας με εκπροσώπους της Ryanair, προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες συνέχισης και διεύρυνσης της συνεργασίας με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, που συνδέει το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου με συγκεκριμένους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Επίσης, με την παρουσία τους στήριξαν δυναμικά τη συμμετοχή της Περιφέρειας επιχειρηματίες και τουριστικοί πράκτορες απ’ όλη τη Θεσσαλία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ