40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΑΝΤΑΡΣΥΑΗ επέτειος των 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου συμπίπτει με μια περίοδο στην οποία οι εργαζόμενοι και η νεολαία καλούνται ξανά να επιλέξουν σε ποιο δρόμο θα βαδίσει η ιστορία. Θα δεχτούμε την βάρβαρη πολιτική που θέλουν να μας επιβάλλουν το κεφάλαιο και οι μηχανισμοί του, ζώντας χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες, σε μια σύγχρονη δικτατορία διαρκείας;

Ή το εργατικό, το νεολαιίστικο κίνημα θα ανασυγκροτηθούν ριζικά και ποιοτικά, ώστε να ανατραπεί η σύγχρονη δικτατορία του κεφαλαίου και να ζήσουμε μια ζωή αξιοβίωτη, με βάση τις μεγάλες δυνατότητες της εποχής μας; Σήμερα καλούμαστε να γράψουμε στις πύλες των δικών μας Πολυτεχνείων τα σύγχρονα ΚΑΤΩ, τα σύγχρονα ΕΞΩ, όπως έκαναν οι εξεγερμένοι εκείνου το Νοέμβρη.

Κάτω η δικτατορία του κέρδους

Κάτω ο ολοκληρωτικός καπιταλισμός που θέλει να μας τα πάρει όλα.

Κάτω ο σύγχρονος φασισμός

Έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Έξω το ΔΝΤ.

Δικαίωμα του λαού να ορίζει το παρόν και το μέλλον του.

Για να ανοίξουμε νέους ορίζοντες έξω από τον καπιταλισμό.

Τιμάμε τους εξεγερμένους του Νοέμβρη με τα σύγχρονα Πολυτεχνεία

Που γεννιούνται στους μικρούς και μεγάλους αγώνες. Ζουν και αναπνέουν στους εργάτες της Χαλυβουργίας, στους απεργούς καθηγητές, στην απεργία των 10 εβδομάδων των ηρωικών εργαζόμενων στα πανεπιστήμια, στις πύλες της Λάρκο, στις απεργιακές φρουρές της Μεβγάλ, της Γουίντ και της Βόνταφον, στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις στο Κερατσίνι και σε όλη την Ελλάδα, στα χωριά της Χαλκιδικής που αντιστέκονται στις πολυεθνικές, στις πανεργατικές απεργίες, στις πλατείες και στις συγκεντρώσεις.

Αλλά τα σύγχρονα μικρά και καθημερινά πολυτεχνεία ζητάνε τις δικές τους «συντονιστικές επιτροπές», τη δική τους δημοκρατία του αγώνα, των πρωτοβάθμιων σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων, των γενικών συνελεύσεων, των επιτροπών αγώνα, πέρα από τον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ξεπερνώντας τα μίζερα και άσφαιρα «πυρά» των αγώνων διαμαρτυρίας και των κοινοβουλευτικών αυταπατών. Αυτό που χρειάζεται είναι η δημιουργία ενός αγωνιστικού μετώπου με ανατρεπτικό πολιτικό περιεχόμενο και προοπτική. Ενός πολυτεχνείου της νέας εποχής, που θα επιβάλλει με το όπλο του παλλαϊκού αγώνα και της εξέγερσης τα δίκαια των εργαζομένων και της νεολαίας. Για μια κοινωνία με το τιμόνι στα χέρια των εργαζομένων.

ΔΟΥΛΕΙΑ – ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της βαρβαρότητας

Την Κυριακή 17.11.13 στις 5.30 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ