ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ… ΑΛΗΘΙΝΗ Η ΟΧΙ, Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ;

του Στρατή Μαζίδη

Δε γνωρίζω πόσοι ολοκλήρωσαν την ανάγνωση της προκήρυξης της οργάνωσης «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες» που ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία των δύο νέων στα γραφεία της Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο…

Για να είμαι ειλικρινής, δεν το κατάφερα περιοριζόμενος μόνο στην ανάγνωση των πρώτων σελίδων. Νομίζω όμως ότι ο καθένας λαμβάνει το μήνυμα που θέλει να στείλει η …οργάνωση:

1. αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

2. προστασία του ακραίου αριστερού χώρου και των μεταναστών από δω και στο εξής

3. πολιτική αντιπαράθεση με τη Χρυσή Αυγή με όρους “νεοναζί” και “φασίστες”

Με τον απλό κοινό νου μου δόθηκε η εντύπωση πως η προκήρυξη δεν εξηγεί, ούτε αναλαμβάνει ευθύνες αλλά αντίθετα έχει απώτερο σκοπό. Στοχεύει στην άνοδο της θερμοκρασίας σε μη φυσιολογικά για την εποχή και την κοινωνία επίπεδα.

Για παράδεισμα ο χαρακτηρισμός των οπαδών της ΧΑ ως αναλώσιμων, μόνο για να ανάψει τα αίματα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.Επίσης δεν ενοχοποιεί τον αριστερό – έστω και πολύ αριστερό – χώρο για τις δολοφονίες;

Το λογικό επόμενο τώρα είναι να αναμένει κανείς τα αντίποινα στα αντίποινα. Είτε από αυτούς που πραγματικά κρύβονται πίσω από τις δολοφονίες, είτε από κάποιους ντουλαπάτους εξαγριωμένους που δε θα ανεχθούν τον όρο “αναλώσιμοι” και πάνω σε κάποια συμπλοκή ίσως βγάλουν νοκ άουτ 2-3 από την απέναντι πλευρά του ποταμού για να συνεχιστεί το ντόμινο του αίματος.

Το ότι κάποιος άφησε κάπου ένα κείμενο, δε σημαίνει πως ντε και καλά υπάρχει πραγματική οργάνωση από πίσω. Ποιος άλλωστε πιστεύει ότι η 17Ν ήταν μόνο ένας καθηγητής με άσπρα μαλλιά, ένας μπουζουκτσής, ένας δάσκαλος κι ένας φουκαράς που του σκάνε βόμβες στα χέρια τυχαία πριν την Ολυμπιάδα και ο σούπερ Χρυσοχοΐδης τους έπιασε όλους;

Ομοίως κι εδώ. Η τρομοκρατία έπρεπε να επανεμφανιστεί διότι έχει δουλειά να κάνει. Εκτιμώ ότι η οργάνωση αυτή υπάρχει αλλά μόνο στα χαρτιά και στα σχέδια αυτών που επιδιώκουν την κοινωνική ανάφλεξη και όχι ως μια όντως ακραία και παράνομη μεν αλλά επαναστατική ιδεολογική αριστερή έκφραση ορισμένων.

Το μόνο που πρέπει να περιμένουμε τώρα σε αυτό το παιχνίδι τέννις, είναι η “άλλη πλευρά” πιθανώς των ίδιων ανθρώπων να καθαρίσει κάποιον αναρχοαριστερό.

Να δούμε που θα οδηγήσει τη χώρα αυτό το παιχνίδι.

Στην Ελλάδα πάντως πραγματική επαναστατική ιδεολογική τρομοκρατική οργάνωση ουδέποτε πρέπει να υπήρξε. Κι αυτό αποδεικνύεται από τους στόχους που ποτέ δεν ετίθεντο.

freepen.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ