CAT CAFE: ΓΑΤΕΣ -ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΡΕΦΑ ΚΑΙ ΤΑΒΛΙ- ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

cat+cafe Στην Ελλάδα, τα καφενεία τα έχουμε συνδέσει με πολύ συγκεκριμένες δραστηριότητες, από πρέφα μέχρι τάβλι. Οι καφετεριές μας προσφέρονται για καθημερινό φλερτ και κουβέντα…

Στην Ιαπωνία όμως, που ο περισσότερος κόσμος ζει για να δουλεύει υπάρχει μια ειδική κατηγορία, τα επονομαζόμενα cat cafe, που προσφέρουν χαλάρωση μέσα από την επαφή με τις γάτες.

Οι επισκέπτες πληρώνουν είσοδο και έχουν το δικαίωμα να παίξουν όση ώρα θέλουν με κάποια από τα 20 γατιά του καφέ.

Την ιδέα την είχε μια Γιαπωνέζα, η Νοριμάσα Χαμάδα που σκέφτηκε ότι πολλοί συμπατριώτες της, οι οποίοι μένουν σε μικρά διαμερίσματα δεν έχουν την ευκαιρία ούτε τον χρόνο να πάρουν κατοικίδιο.

Έτσι τους προσφέρει την δυνατότητα να μπορούν να το χαίρονται χωρίς όμως να έχουν και την υποχρέωση να το φροντίζουν. Έτσι, οι πελάτες πίνουν το τσάι τους, διαβάζουν το βιβλίο τους, με μια γάτα στην αγκαλιά τους, που όμως δεν είναι δικιά τους!

Η επιχειρηματική ιδέα της Χαμάδα γνώρισε τεράστια ανταπόκριση και το ένα μαγαζί έφερε το άλλο. Σήμερα έχουν φτάσει τα 80 σε όλη την χώρα. Κάποιοι από τους πελάτες που είναι ως επί το πλείστον γυναίκες, πηγαίνουν κάθε μέρα και έτσι έχουν συνδεθεί με τα ζώα.

Η μέση παραμονή στο καφέ είναι περίπου 1.30 ώρα. Το ενδιαφέρον είναι πάντως πως ο,τι έχει να κάνει με τις γάτες στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου φέρει σίγουρα κέρδη.

news247.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ