ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

διοτιγελΜε αφορμή τις απαντήσεις του ΥΠΕΣ και του ΥΔΜΕΗΔ σε αναφορά που είχαν καταθέσει σχετικά με τα κριτήρια αποτίμησης και μοριοδότησης στο πλαίσιο του «Προγράμματος Κινητικότητας ν.4172/2013», των Δημοτικών Αστυνομικών σε διαθεσιμότητα του Δήμου Λαρισαίων που είχαν προσληφθεί, βάσει του Π.Δ. 23/2002, με το ΦΕΚ 43’ ΝΠΔΔ/28.2.2005, οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ηρώ Διώτη και Δημήτρης Γελαλής εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

«Στην εκπνοή της προθεσμίας των 25 ημερών που προβλέπεται στον Κανονισμό της Βουλής για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, το Υπουργείο Εσωτερικών, με το υπ’ αριθμ. 2218/12.11.2013 απαντητικό έγγραφό του, δήλωσε ότι “τα διαλαμβανόμενα σε αυτή (σ.σ. στην αναφορά μας) εκφεύγουν το πεδίο αρμοδιοτήτων του” και υπέδειξε, ως αρμόδιο να απαντήσει “το συνερωτώμενο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης”. Το ΥΔΜΗΕΔ, με την υπ. αριθμ. ΤΚΕ/Φ1/30762-14.11.2013 απάντησή του, αποφεύγει επιμελέστατα να αποσαφηνίσει σε ποιά κατηγορία μοριοδότησης ανήκουν, σύμφωνα με τον “Τρόπο Εισαγωγής στη Δημόσια Διοίκηση” και πόσα μόρια θα λάβουν, και κοινοποίησε την αναφορά στα Υπουργεία Δημοσίας Τάξεως και Δικαιοσύνης, προφανώς για να απαντήσουν, ως φορείς υποδοχής, εάν θα υπάρχει πρόβλεψη να μοριοδοτηθεί η 8μηνη εκπαίδευση/επιμόρφωση (αρ. 16 του ΠΔ 23/2002) που ολοκλήρωσαν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί.

Θεωρούμε τη στάση του ΥΔΜΕΗΔ αποπροσανατολιστική, αφού τα όποια άλλα ερωτήματα της αναφοράς είναι ως μη υφιστάμενα, εάν δεν απαντηθεί το κύριο, σχετικά με τη μοριοδότηση των διαθέσιμων εργαζομένων. Συνυπολογισθέντος του γεγονότος ότι η Γενική Διεύθυνση Κατάστασης Προσωπικού του Υπουργείου, σε απαντητικό έγγραφό της (ΔΙΔΑΔ/Φ.42Α/65/26433,28392-1.11.2013) προς τους ερωτώντες Δ.Α., είχε διαβιβάσει στο ΥΠΕΣ “λόγω αρμοδιότητας, τα ανωτέρω έγγραφα που αφορούν ερωτήματα για την κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών στα οποία περιλαμβάνονται ερωτήματα για την μοριοδότηση του τρόπου εισαγωγής τους στη δημόσια διοίκηση”!

Μετά από 1 μήνα, το κύριο ερώτημα απομένει αναπάντητο, άρα συνεχίζεται και ο παραλογισμός του να μη λαμβάνεται καθόλου υπόψη αν υπάλληλοι βρίσκονται στη θέση τους ως επιτυχόντες άλλων διαγωνισμών ή προκηρύξεων, πριν ή μετά το 1994, ανεξάρτητα αν συμμετείχε ή όχι το Α.Σ.Ε.Π. κ.α., καθώς και το γεγονός ότι το 2006, το ΥΠΕΣΔΔΑ υπεραμυνόταν του συνταγματικού της πρόσληψης των Δημοτικών Αστυνόμων εκτός ΑΣΕΠ, καθώς το προσωπικό της Δ.Α. ασκεί αστυνομικής φύσεως αρμοδιότητες».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ