ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΦΕΤΑΣ

ΦΕΤΑΤην έναρξη εκστρατείας συγκέντρωσης υπογραφών οι οποίες θα παραδοθούν στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, για να πεισθούν ότι είναι αναγκαίος ο αγώνας για τη διατήρηση της ελληνικότητας της φέτας, ανακοίνωσαν σήμερα από τη Λάρισα ο βουλευτής Γ. Κασαπίδης, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τυροκόμων Ελλάδας Απ. Ρίζος και ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και πρώην δήμαρχος Τυρνάβου Αθ. Νασίκας.

Όπως ανέφεραν ο αγώνας για τη διατήρηση της ελληνικότητας της φέτας και για την αποκλειστική παραγωγή του προϊόντος στην Ελλάδα, παράλληλα με τον αγώνα για την προστασία της ελιάς Καλαμών είναι ένας εθνικός αγώνας αφού η επιτυχία του θα αποτελέσει το μοχλό ανάπτυξης που έχει σήμερα ανάγκη η χώρα.

Ο κ. Κασαπίδης άσκησε σκληρή κριτική στον υπουργό κ. Τσαυτάρη, καταγγέλλοντας τη μέχρι σήμερα στάση των αρμοδίων υπουργών (Γεωργίας, Ανάπτυξης, Εξωτερικών) από το 2008-2013, που δεν αντέδρασαν αποτελεσματικά στις αξιώσεις του Καναδά να χρησιμοποιεί και επισήμως προστατευμένες ονομασίες αγροτικών προϊόντων της χώρας μας, που προαναφέρονται.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής καυτηρίασε τις μεθοδευμένες ενέργειες παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού της ελληνικής κοινής γνώμης, από τα αρμόδια υπουργεία, για την εθνικά επιζήμια συμφωνία που καλείται να επικυρώσει η χώρα μας, αποκαλύπτοντας τις επίμαχες διατάξεις τις συμφωνίας όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Ελληνική πλευρά συνηγόρησε στην εκχώρηση στον Καναδά των Π.Ο.Π. ονομασιών της φέτας και της ελιάς Καλαμάτας.

Τέλος τόνισαν ότι η συγκέντρωση υπογραφών αποτελεί παράλληλα και μια εκστρατεία ενημέρωσης κτηνοτρόφων και τυροκόμων που σήμερα έχουν παραπληροφορηθεί από την κυβέρνηση για το μείζον θέμα της φέτας και της ελιάς Καλαμών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ