ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΤΟ Σ.ΜΟΥ.Θ.ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

IMG_0249 (Αντιγραφή)Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και ώρα 7.30μ.μ.-9.30 μ.μ., στον χώρο του ΣΜΟΥΘ στο Pantheon Plaza, οι μικροί φίλοι (9-15 ετών) θα ταξιδέψουν το μαγικό κόσμο του μουσικού θεάτρου με το μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο Λύκος» του Σ.Σ. Προκόφιεφ.

Στο δημιουργικό αυτό εργαστήρι, τα παιδιά θα εξερευνήσουν τα μουσικά ρυθμικά και κινητικά παιχνίδια με τις ιδέες και τα θέματα που θα μας προσφέρει η δραματοποίηση του κλασσικού παραμυθιού «Ο Πέτρος και ο Λύκος». Θα προηγηθεί και θα ακολουθήσει ενημέρωση των γονέων από τις συντονίστριες Σοφία Κούστα (μουσικολόγος), Κατερίνα Μπέκου (θεατρολόγος), Δέσποινα Μπουνίτση (χορογράφος).

Τα επόμενα δύο προγραμματισμένα ανοιχτά εργαστήρια για παιδιά θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7/12/13 (10πμ-12μμ) με το κλασσικό γερμανικό παραμύθι “Hansel και Gretel” των αδερφών Γκρίμ, ενώ την Κυριακή  22/12/13 (11πμ-1μμ) με το δημοφιλές μπαλέτο “Ο Καρυοθραύστης” σε μουσική του Pyotr Ilyich Tchaikovsky.

Έχουν ήδη ξεκινήσει τα Σάββατα τα εργαστήρια παραστατικών τεχνών (combo θεάτρου, μουσικής και χορού) για νέους 16-30 ετών που επιθυμούν να να εκφραστούν μέσα από τις παραστατικές τέχνες, χωρίς απαραίτητη προϋπόθεση προηγούμενης εμπειρίας. Τα εργαστήρια αυτά συντονίζονται από τον σκηνοθέτη Κώστα Λαμπρούλη και τη χορογράφο Ρούλα Καραφέρη.

Το Σ.Μου.Θ. από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, έχει αναπτύξει ένα δικό του, πρωτότυπο μοντέλο δημιουργικών εργαστηρίων, τα οποία βασίζονται στη σύνθεση των παραστατικών τεχνών (θέατρο, χορός, μουσική, τραγούδι κλπ) και προϋποθέτουν την ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευομένων.

Μέσω των εργαστηρίων αυτών, επιτυγχάνονται ταυτόχρονα πολλαπλοί στόχοι του Σ.Μου.Θ. όπως, η μύηση στις τέχνες που συνθέτουν το Μουσικό Θέατρο, η δημιουργική ενασχόληση και η καλλιτεχνική έκφραση των συμμετεχόντων, ενώ παράλληλα συντελείται η ομαδική δημιουργία μιας ολοκληρωμένης παράστασης. Κοινός στόχος είναι η συνεργασία, η συνέργεια των τεχνών, η καλλιέργεια καλλιτεχνικής παιδείας και η ανάπτυξη των δημιουργικών δεξιοτήτων.

Καθώς το Σ.Μου.Θ. σχεδιάζει για φέτος πληθώρα πολιτιστικών δράσεων, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της χρονιάς να λάβουν μέρος σε έργα, δρώμενα, συμπράξεις και εργαστήρια τόσο εντός της Ελλάδας, όσο και στο εξωτερικό.

Το εμπορικό κέντρο Pantheon Plaza, μέσω της άμεσης και ουσιαστικής στήριξης που προσφέρει στο Σ.Μου.Θ., συμβάλλει πρωτίστως στην προώθηση των Τεχνών στη νέα γενιά της Λάρισας και κατ’ επέκταση στη συνεχή ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Αναγνωρίζοντας τα σπουδαία οφέλη που έχουν τα δημιουργικά εργαστήρια του Σ.Μου.Θ. στους νέους και τα μικρά παιδιά, το Pantheon Plaza καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με το Σ.Μου.Θ. για την προώθηση πολιτιστικών και άκρως ποιοτικών δραστηριοτήτων για τη νέα γενιά της Θεσσαλίας.

Παράλληλα με την διοργάνωση των παιδικών εργαστηρίων, θα υπάρχουν καλάθια συλλογής ειδών (τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης & υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια, cd-dvd και εθελοντικό χρόνο) για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχιας του Δήμου Λαρισαίων για τις εκδηλώσεις Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Γενικές πληροφορίες: 6943 956171, pr@smouth.com.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com