ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΘΕΙ Η «ΒΟΥΒΑΜΑΡΑ» ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Αποστόλης Παπαπαρίσης

apostΔιαβάζουμε κι ακούμε τις τελευταίες ημέρες ορισμένους κύκλους να συντηρούν το θέμα της περαιτέρω μείωσης των μισθών και των συντάξεων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Είναι σίγουρο ότι κάποιοι που μας «αγαπούν» θα συνεχίζουν να προωθούν τους ισχυρισμούς τους, επικαλούμενοι την ΤΡΟΙΚΑ. Θα συνεχίσουν να επιζητούν το  «αίμα» των συναδέλφων μας. Θέλουν να κρατήσουν ανέγγιχτες πχ τις δικές τους επιδοτούμενες επικουρικές συντάξεις ή να διατηρήσουν το καθεστώς της μη φορολόγησης της μεγάλης ιδιοκτησίας, θυσιάζοντας και πάλι τους στρατιωτικούς. Ελπίζουμε να έχουν καταλάβει οι κυβερνώντες πόσο αδικημένοι είμαστε συγκριτικά με άλλες κοινωνικές ομάδες και να μην είναι και πάλι λόγια του αέρα οι υποσχέσεις τους.

Το έχουμε βροντοφωνάξει παντοιοτρόπως. Με αρθρογραφία σε ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, με συμμετοχή σε τηλεοπτικές εκπομπές, με επιχειρηματολογία και αποδείξεις σε συναντήσεις με υφυπουργούς, υπουργούς, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό και με συγκεντρώσεις – πορείες. Στην τηλεόραση ακούσαμε χθες να αναφέρεται από κύκλους της κυβέρνησης ότι το ποσό που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο για περικοπές του 2014 που μας αφορά, το έχουν ήδη εισπράξει το 2012 και το 2013 (λάθος ΓΛΚ), όπως υποστηρίζουμε κι εμείς, ορθώς και με αποδείξεις.

Γνωρίζουμε ότι ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε δεν περιλαμβάνει περαιτέρω μειώσεις. Οι εφημερίδες και τα blogs γράφουν πολλά και διάφορα. Άλλος για εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου, άλλος για μείωση συντάξεων προκειμένου αυτές να συμβαδίζουν με τους μισθούς των εν ενεργεία, άλλος για μειώσεις σε αποστράτους και ευγενή ταμεία, απ’ όλα έχει ο μπαχτσές… Δικαίωμα τους.

Το ίδιο έκαναν πάντα, με καθοδήγηση ή μη. Το ψωμί τους βγάζουν, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει. Εμείς διερωτώμεθα: Έχουν καταλάβει οι κυβερνώντες ότι η «βουβαμάρα» που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στους αποστράτους, μπορεί με το παραμικρό να γίνει ποτάμι που θα τους πνίξει;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ