ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

48Την απορία της για τη συνέχιση της ποινική; διαδικασίας σε βάρος 7 μελών της με δεδομένο ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται εμπίπτει σε αυτά που παραγράφονται βάσει νέου νόμου που ψήφισε η Βουλή, εκφράζει με ανακοίνωσή της η επιτροπή αγώνα για φθηνό νερό του δήμου Τυρνάβου, καλώντας παράλληλα εκπροσώπους κόμματων φορέων και συλλογικοτήτων την Παρασκευή το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας σε συμπαράσταση στα διωκόμενα μέλη της επιτροπής. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Η Επιτροπή Αγώνα για Φθηνό Νερό του Δήμου Τυρνάβου στην τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε να καταγγείλει για μια ακόμη φορά την αδιάλλακτη στάση της δημοτικής αρχής και της διοίκησης της ΔΕΥΑ Τυρνάβου, που παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις φοροεπιδρομές επιμένει να διατηρεί σε δυσθεώρητα ύψη την τιμή του νερού σε όλο το δήμο.

Η Επιτροπή Αγώνα για μία ακόμη φορά επαναφέρει τα αιτήματά της για Φθηνό Νερό σε όλο το Δήμο βάσει του τιμολογίου που ίσχυε μέχρι το 2010 στον πρώην Δήμο Αμπελώνα και χωρίς ειδικό τέλος 80%. Δηλαδή να ισχύουν σε όλο το Δήμο τα εξής:

– 0,25 λεπτά στα πρώτα 100 κ.μ., 0,36 λεπτά μέχρι τα 200 κ.μ., 0,42 λεπτά μέχρι τα 300 κ.μ., κοκ,
–  ΧΩΡΙΣ ειδικό τέλος (80%),
–  ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ 23% επί του ειδικού τέλους,
–  ΧΩΡΙΣ ελάχιστη κατανάλωση,
και να ισχύσουν αυτά από τον Μάρτιο του 2011 και εντεύθεν,  σε ΟΛΟ το Δήμο Τυρνάβου.

Η Επιτροπή Αγώνα χαιρετίζει τη σθεναρή αντίσταση των κατοίκων του Αμπελώνα αλλά και του Τυρνάβου που αρνούνται να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΤ, μέχρι να αποσυρθούν οι παράλογοι λογαριασμοί του 2ου και 3ου τριμήνου του 2011 και θεωρεί νίκη των αγωνιζομένων κατοίκων τη μη επιβολή του ειδικού τέλους στους λογαριασμούς του Αμπελώνα και του Βρυοτόπου με την έναρξη των έργων της αποχέτευσης.

Στη συνεδρίαση τους τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους για τα προβλήματα που δημιουργούν τα ημιτελή έργα της αποχέτευσης αφού το μόνο που κατασκευάζεται είναι ο κεντρικός αποχετευτικός αγωγός που πληρώνεται από το ΕΣΠΑ και δεν γίνεται κανένας συνδετήριος αγωγός, ούτε και αναμονές τα οποία είναι έργα ευθύνης της ΔΕΥΑΤ.

Τέλος με αφορμή την Δίκη επτά (7) μελών της Επιτροπής Αγώνα την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας για αδίκημα που κανονικά θα έπρεπε να είχε παραγραφεί βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, εξέφρασαν την απορία τους για τη συνέχιση της ποινικής διαδικασίας ενώ για μία ακόμη φορά καταδίκασαν τις ενέργειες του δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου που έστειλαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου δημότες που αγωνίζονται για να παραμείνει φθηνό ένα κοινωνικό αγαθό όπως είναι το νερό. Υπενθυμίζουμε και την δεύτερη ποινική δίωξη των μελών της Επιτροπής Αγώνα που θα γίνει την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013.

Η Επιτροπή Αγώνα για μια ακόμη φορά κάνει σαφές ότι ο αγώνας για Φθηνό Νερό θα συνεχιστεί και ότι οι διώξεις μελών της δεν θα τρομοκρατήσουν κανέναν, διότι το ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.

Τέλος καλεί τους κατοίκους του Δήμου Τυρνάβου και τους εκπροσώπους κομμάτων, φορέων και συλλογικοτήτων στα δικαστήρια της Λάρισας το πρωί της Παρασκευής σε ένδειξη συμπαράστασης στους διωκόμενους πολίτες”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ