Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Λ. ΜΑΚΡΗ ΣΤΗΝ ΟΕΝΓΕ

makrΟ διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Λ. Μακρής με ανακοίνωσή του απαντά στην καταγγελία που δέχθηκε από το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), με την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η κίνηση μου να απευθυνθώ στο ΣΔΟΕ – δίνοντας ένα προσωπικό και θετικό παράδειγμα προς την κοινωνία – και να παρακαλέσω να ελέγχουν τακτικά και αδιαλείπτως τόσο εμένα προσωπικά, όσο και τους Υποδιοικητές μου, τους Διοικητές Νοσοκομείων, όλους όσοι κατέχουν θέση «κλειδί» στο δημόσιο σύστημα υγείας, καθώς και τους γιατρούς που είναι επικεφαλής των συνδικαλιστικών τους φορέων, υπήρξε αναμφισβήτητα μία κίνηση ουσίας και υψηλού συμβολισμού. Ιδιαίτερα τις εποχές που ζούμε. Και είχε μία ιδιαιτέρως θετική απήχηση στους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών.

Ελάβαμε τα εύσημα από παντού, με εξαίρεση μεμονωμένες συνδικαλιστικές φωνές και του ΟΕΝΓΕ προσφάτως. Δεν αντιλαμβάνομαι όμως γιατί κάποιοι σκιάζονται και υβρίζουν! Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αισθάνονται ότι κατασυκοφαντούνται. Ιδιαίτερα μετά από το πάρτι όλα τα προηγούμενα χρόνια στο χώρο της υγείας δεν θα έπρεπε – όλοι μα όλοι – ανεξαιρέτως να ελεγχόμεθα;

Σε ότι αφορά τώρα την νομιμότατη απόφαση μου να μετακινήσω Παιδίατρο από το Νοσοκομείο Τρικάλων στη γειτονική Καρδίτσα, γιατί περί αυτού πρόκειται επί της ουσίας:

Προφανώς ο Όρκος του Ιπποκράτη δεν λέει, αλλά ούτε και υπαινίσσεται εικάζω, ότι οι Παιδίατροι θα πρέπει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Νομό Τρικάλων, αφήνοντας στην τύχη τους τα παιδιά που τους έχουν ανάγκη στο γειτονικό Νομό Καρδίτσας!

Βεβαίως, η θέση της ΟΕΝΓΕ είναι υπέρ των προσλήψεων γιατρών. Και η δική μου επίσης. Τι πράττει όμως κανείς, όταν στις προκηρύξεις για Επικουρικούς γιατρούς Παιδιάτρους ουδείς εκδηλώνει ενδιαφέρον; Κατά την άποψη της ΟΕΓΝΕ αφήνει τα παιδιά στο διπλανό Νομό απροστάτευτα;

Μα τόση συντεχνιακή τύφλωση! Δεν αντιλαμβάνεται η σεβαστή ΟΕΓΝΕ ότι υπάρχει και μία κοινωνία που παρακολουθεί με οργή τέτοιου είδους καμώματα;

Δεν θα κάνω κανένα άλλο σχόλιο. Όμως παραδίδω τον αγαπητό κ. Βαρνάβα και την ΟΕΓΝΕ στην κρίση όλων των πολιτών του Νομού Καρδίτσας, το Νοσοκομείο των οποίων είχα την τιμή να υπηρετήσω ως Διοικητής και το οποίο αξιολογήθηκε από το Υπουργείο Υγείας επί των ημερών μου μέχρι και σήμερα ως το καλύτερο Νοσοκομείο της χώρας σε επιδόσεις οικονομικών και ποιοτικών δεικτών!

Σε αυτούς τους περήφανους πολίτες πρέπει να λογοδοτήσουν ο κ. Βαρνάβας και η ΟΕΝΓΕ, των οποίων τα παιδιά αντιμετωπίζουν σαν παιδιά ενός κατώτερου Θεού! Ντροπή και τίποτε άλλο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ