ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ Η ΔΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

48Στο αρχείο έθεσε σήμερα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας τη μήνυση του δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου κατά 7 μελών της επιτροπής αγώνα για φθηνό νερό, αφού το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται παραγράφεται βάσει του νέου νόμου για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων από πλημμελήματα που βάσει του Ποινικού Κώδικα τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης έως ένα έτος.

Η αρχειοθέτηση της μήνυσης λόγω παραγραφής του αδικήματος ικανοποίησε τα μέλη της επιτροπής και ανέδειξε για μία ακόμη φορά την αναλγησία της δημοτικής αρχής που αν και γνώριζε το νέο νομικό πλαίσιο δεν επιχείρησε να αποσύρει τη μήνυση σε μια ένδειξη καλής θέλησης απέναντι σε μια ολόκληρη κοινωνία που συνεχίζει να διαμαρτύρεται για την εξοντωτική τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΤ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στο πλευρό των διωκόμενων κατοίκων βρέθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Γελαλής, στελέχη του ίδιου κόμματος, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωση δήμου Τυρνάβου Γ. Σακοράφας και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής.

Πρέπει να επισημανθεί ότι η δικαστική περιπέτεια των μελών της επιτροπής αγώνα δεν σταματά εδώ αφού στις 13 Δεκεμβρίου υπάρχει νέα δίκη με αφορμή τα επεισόδια που προκάλεσαν ο δήμαρχος και σύμβουλοι της παράταξής του πριν την έναρξη συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη λαϊκή συνέλευση κατοίκων του δήμου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, την οποία τους είχε παραχωρηθεί από τον πρόεδρο του δ.σ. κ. Δ. Ζώη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ