ΤΟ ΛΑΧΑΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ

ΛΑΧΑΝΟΌταν κάνετε εισπνοές ατμού για το κρυολόγημα και τα ιγμόρεια σας, δοκιμάστε να προσθέσετε φύλλα λάχανου, ενώ βράζει το νερό. Θα δείτε τη διαφορά…

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά σε περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες του λάχανου!

1. Τρώτε ωμό λάχανο γιατί απαλύνει τη φλεγμονή των αρθρώσεων και θεραπεύει τους πονοκεφάλους.

2. Το λάχανο θεωρείται εξαιρετική θεραπεία για την παχυσαρκία. Η έρευνα έχει δείξει ότι το λάχανο περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται τρυγικό οξύ, το οποίο αναστέλλει τη μετατροπή της ζάχαρης και άλλων υδατανθράκων σε λίπος. Αντικαταστήστε ένα γεύμα με σαλάτα λάχανο μία φορά την ημέρα. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μειώσετε το βάρος σας.

3. Μόνο ένα φλιτζάνι παρέχει 91% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Κ και το 50% της βιταμίνης C.

4. Το λάχανο μπορεί να βοηθήσει ένα διογκωμένο προστάτη που προκαλεί επώδυνη ούρηση (Συνταγή: Πάρτε ένα λάχανο, βάλτε το σε βραστό νερό, και αφήστε το να μισο-μαγειρευτεί. Χύστε το μισό του νερού, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και λίγο κύμινο. Βράστε το για άλλα 3 λεπτά. Φάτε το λάχανο και πιείτε το χυμό από αυτήν την συνταγή αμέσως. Μία φορά την ημέρα είναι το καλύτερο.

5. Το λάχανο θεραπεύει τον πόνο στο στήθος λόγω θηλασμού.

Οι κομπρέσες με φύλλα λάχανου συχνά προτείνονται από τους βοτανολόγους για να μειώσουν το πρήξιμο του στήθους κατά το θηλασμό. Το λάχανο βοηθά στη διαστολή των τοπικών μικρών αιμοφόρων αγγείων και τη βελτίωση της ροής του αίματος στην περιοχή. (οδηγίες:Ξεπλύνετε τα φύλλα του λάχανου και κόψτε μια τρύπα για τη θηλή. Ακριβώς πριν από την εφαρμογή, χτυπήστε τις φλέβες του λάχανου με τον πλάστη για να ανοίξουν. Εφαρμόστε το λάχανο άμεσα στο στήθος. Συνήθως ένα ή δύο φύλλα ανά μαστό είναι αρκετά. Καλύψτε καλά τη φλεγμονή ή το διογκωμένο ιστό. Σε 1-2 ώρες, όταν φύλλα του λάχανου μαραθούν, αφαιρέστε τα και εφαρμόσετε ξανά φρέσκα φύλλα. Επαναλάβετε την εφαρμογή 4-6 φορές, για συνολικά 8 ώρες. Χρησιμοποιήστε τα φύλλα του λάχανου μόνο μέχρι να υποχωρήσει η υπεραιμία.)

6. Ο χυμός από λάχανα χρησιμοποιείται συχνά για να ανακουφίσει τη δυσκοιλιότητα. Το μειονέκτημα του χυμού από λάχανο είναι ότι μπορεί να προκαλέσει αέρια…

7. Λάχανο για τη γρίπη των πτηνών. Επιστήμονες στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ διαπίστωσαν ότι τα βακτηρίδια του γαλακτικού οξέος που βρίσκονται στο τουρσί από λάχανο έχουν αποτελεσματική αντι-βακτηριακή δράση.

Φάτε σοφά, για να παραμείνετε υγιείς

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ