ΑΧΕΠΑ: ΔΥΟ ΘΑΝΑΤΟΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΚΛΕΨΙΕΛΑ

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι δύο ανήλικοι κατέληξαν πριν λίγες ημέρες, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, προσβεβλημένοι από το μικρόβιο «κλεμπσιέλλα»…

Το θέμα ήρθε στο φως από ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μακεδονία», σύμφωνα με την οποία οι δύο μικροί ασθενείς νοσηλεύονταν με λευχαιμία στο παιδογκολογικό τμήμα της Β’ παιδιατρικής πανεπιστημιακής κλινικής του «ΑΧΕΠΑ» και κατέληξαν πριν από περίπου δέκα μέρες.

Από το ανθεκτικό ενδονοσοκομειακό μικρόβιο προσβλήθηκε και ένα τρίτο παιδί, το οποίο ευτυχώς νοσηλεύεται στο παιδογκολογικό τμήμα του «ΑΧΕΠΑ» σε καλή κατάσταση, όπως τονίζουν οι γιατροί.

Το παιδογκολογικό έκλεισε για μια εβδομάδα, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των υπόλοιπων παιδιών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το συγκεκριμένο μικρόβιο προσβάλλει άτομα τα οποία έχουν ήδη υποκείμενα προβλήματα υγείας και νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και μονάδες εντατικής νοσηλείας νεογνών. Εντοπίζεται με καλλιέργεια αίματος ή ούρων στο μικροβιολογικό εργαστήριο και τα μέτρα πρόληψης είναι η αυστηρή λήψη μέτρων υγιεινής των χεριών και η απομόνωση όσων νοσούν, εφόσον χρειαστεί κάτι τέτοιο.

madata.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ