ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ;»

ΦοβούΤο υπουργείο Παιδείας, θα πραγματοποιήσει ειδική εκδήλωση στην κεντρική του υπηρεσία, το πρωί της Παρασκευής, 29 Νοεμβρίου, στην οποία θα παρουσιαστεί η έκδοση βιβλίου, όπου περιλαμβάνονται όλα τα βραβευθέντα έργα για τα 3 έτη εφαρμογής (2011-2013), του Θεσμού: «Αριστείας και ανάδειξη καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», του Επιχειρησιακού Προγράμματος : «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση». Στο έντυπο θα παρουσιάζονται τα έργα μ’ ένα κείμενο-περίληψη της δράσης και θα περιλαμβάνεται και μια φωτογραφία του εξώφυλλου.

Στην τελετή, τη Λάρισα θα εκπροσωπήσουν και δυο καθηγητές από το ΕΠΑΛ Τυρνάβου, ο Γιουρούκης Αργύρης και ο Σακατζής Δημήτρης (ο οποίος μάλιστα φέτος, παρά τη βράβευσή του, τελεί υπό διαθεσιμότητα από το Υπουργείο). Οι δυο καθηγητές είχαν συγκροτήσει μια θεατρική ομάδα με μαθητές του σχολείου, από το έτος 2010-2011, παρουσίασαν το έργο τους «Φοβού τους ξένους ?» σε αρκετά σχολεία της περιοχής, πήραν βραβείο από το Υπουργείο το 2012 και κατάφεραν μέσα στο 2013 να δημιουργήσουν και μια κινηματογραφική ταινία, (το σενάριο ο 2ος και τη σκηνοθεσία ο 1ος), διάρκειας 60 λεπτών, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο θεσμός έχει βρει θετική ανταπόκριση στην εκπαιδευτική κοινότητα κι έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία, αφού κάθε χρόνο κατατίθεται ένας μεγάλος αριθμός έργων (βραβεύονται τα 100 πρώτα), από εκπαιδευτικούς απ’ όλη τη χώρα, ενώ ο αντίστοιχος πληροφοριακός κόμβος του υπουργείου (http://excellence.sch.gr) έχει δεχτεί έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό επισκέψεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ