ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΠΑΖΛ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

pazlΗ ηχηρή και αιχμηρή παρέμβαση του δημάρχου Λαρισαίων Κ. Τζανακούλη, στο θέμα των έργων στην οδό Καραμανλή, αναμφισβήτητα σηματοδοτεί την έκφραση της διάθεσής του να δηλώσει παρών στις αυτοδιοικητικές εκλογές της άνοιξης και να διεκδικήσει για 5η θητεία τη δημαρχία.

Η πρόθεση αυτή του δημάρχου που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας περί μη καθόδου του στις εκλογές, περιπλέκουν κατά πολύ το τοπίο και δημιουργούν ερωτήματα για το ποιος θα είναι ο υποψήφιος που θα πάρει χρίσμα ή στήριξη από τη ΝΔ και φυσικά την προίκα των ψηφοφόρων του «γαλάζιου» στρατοπέδου.

Το σκηνικό περιπλέκεται αφού σε όλους είναι γνωστή η διάθεση της νυν αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Ρένας Καραλαριώτου να διεκδικήσει το δήμο με ένα κεντροδεξιό ψηφοδέλτιο και μάλιστα όπως λένε συνεργάτες της ήδη έχει κάνει τις επαφές της και στήνει τον κορμό του ψηφοδελτίου.

Από την ίδια δεξαμενή πρόκειται να αντλήσει ψήφους και ο απερχόμενος πρόεδρος του ΤΕΕ Ντίνος Διαμάντος ο οποίος αυτή τη φορά δηλώνει αποφασισμένος να μην κάνει πίσω.

Το ενδιαφέρον σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι το γεγονός ότι ο νυν δήμαρχος έχει χάσει αρκετούς από τους ισχυρούς του συνεργάτες και ταυτόχρονα οι κ.κ. Καραλαριώτου και Διαμάντος έχουν κάνει ανοίγματα τόσο σε δυσαρεστημένους από τις θητείες Τζανακούλη, όσο και σε άλλα πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν είχαν ρόλο στα αυτοδιοικητικά. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο πίσω μέρος του μυαλού πολλών στελεχών της ΝΔ τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο είναι και το όνομα του βουλευτή Χρ. Κέλλα, ο οποίος όμως δύσκολα θα αφήσει το κοινοβούλιο, εκτός και αν…

Παραμένοντας στον δεξιό χώρο είναι μέχρι στιγμής άγνωστο τι θα κάνει η Χρυσή Αυγή ενώ ζυμώσεις υπάρχουν και στο χώρο των ΑΝΕΛ, αλλά και στη Νέα ΜΕΡΑ του Χρ. Ζώη. Πάντως είναι βέβαιο ότι αυτά τα 3 κόμματα είναι δύσκολο να δώσουν στήριξη στον εκλεκτό της ΝΔ.

Δεξιά τοποθετείται και η υποψηφιότητα του Γ. Μπαρτζώκη ο οποίος όμως είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει αυτή τη φορά να καταρτίσει πλήρη συνδυασμό, μετά τις γκρίνιες που ακούστηκαν στην παράταξή του στις εκλογές του 2010.

Και αν στην κεντροδεξιά τα πράγματα είναι μία φορά μπλεγμένα και ρευστά άλλο τόσο μπλεγμένα είναι και στην κεντροαριστερά, αφού την αισιοδοξία που προκάλεσε η κοινή διακήρυξη των τριών διαδέχεται σήμερα ο προβληματισμός και οι επιμέρους διαφωνίες για το μέλλον αυτού καθ’ αυτού του εγχειρήματος. Μάλιστα όσοι γνωρίζουν εκ των έσω τις διεργασίες που εξελίσσονται δεν αποκλείεται το εγχείρημα να λήξει πριν καλά – καλά μορφοποιηθεί.

Αυτό αυτόματα θα σημάνει την αυτόνομη κάθοδο συνδυασμού που θα στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και από μερίδα της παράταξης του Γ. Σάπκα με επικεφαλής πιθανά τον Απ. Καλογιάννη, ενώ ζητούμενο παραμένει η στάση που θα τηρήσει ο επικεφαλής της παράταξης Λαρισαίων Πόλις Γ. Σούλτης, αλλά και οι Οικολόγοι.

Πάντως το μόνο σίγουρο σε όλο το φάσμα των υποψηφίων είναι ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει δικό του υποψήφιο που θα προέρχεται από τις τάξεις του κόμματος.

Αν μη τι άλλο ένα τέτοιο δύσκολο παζλ προοιωνίζει έντονες ζυμώσεις και πολλές εξελίξεις μέσα στο επόμενο διάστημα αφού από όλους ο χρόνος μέχρι και τις γιορτές, θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ