ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ “Η ΘΕΤΙΔΑ ΒΑΠΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ”

thetidaΗ Επιτροπή Κρίσης του Καλλιτεχνικού διαγωνισμού για την φιλοτέχνηση ορειχάλκινης σύνθεσης με θέμα: “H Θέτιδα βαπτίζει τον Αχιλλέα”, η οποία θα τοποθετηθεί στην πλατεία των Πηγών του Απιδανού, συνεδρίασε πρόσφατα στα Φάρσαλα με στόχο να αξιολογήσει τις προτάσεις καλλιτεχνών που θέλουν να αναλάβουν να φιλοτεχνήσουν τη σύνθεση.

Την επιτροπή αποτελούσαν οι:

1. Δερλός Κων/νος, Δημοτικός Σύμβουλος –Πρόεδρος Επιτροπής.

2. Δρετάκη Ιωάννα γλύπτρια, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

3. Αρμάο Μάρκο γλύπτης, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

4. Λιακοπούλου Αθηνά-Νέλλη, αρχιτέκτων μηχανικός, υπάλληλος του Δήμου Λάρισας.

5. Ντεούδης Ευάγγελος αρχιτέκτονας μηχανικός, υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Φαρσάλων

Τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής τηρήθηκαν από την υπάλληλο του Δήμου Φαρσάλων Παρασκευή Μπαλαμπάνη.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας η επιτροπή, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, προχώρησε στην αποσφράγιση των δεμάτων των είκοσι δύο (22) συμμετοχών και εξέτασε τους φακέλους για να διαπιστώσει την εκπλήρωση των τυπικών όρων της προκήρυξης.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης η επιτροπή μελέτησε και αξιολόγησε τις αναλυτικές περιγραφές – εκθέσεις που αφορούν στα υποβληθέντα έργα ανά συμμετέχοντα καλλιτέχνη.

Η επιτροπή σε επόμενη συνεδρίασή της, που θα καθοριστεί, θα εξετάσει και θα αξιολογήσει συγκριτικά όλα τα επιμέρους στοιχεία των διαγωνιζομένων και θα συντάξει αναλυτική έκθεση, στην οποία θα αναφέρονται οι παρατηρήσεις για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε συμμετοχής ξεχωριστά και θα εκδόσει την τελική της απόφαση, κατατάσσοντας κατά σειρά επιτυχίας τους διαγωνιζόμενους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ