ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΡΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

μακρισΤην πλήρη επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων που υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες για το λουκέτο στα τμήματα μοριακού ελέγχου αίματος στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας και φυσικά στα 2 νοσοκομεία της Λάρισας και την πραγματοποίησή του από εδώ και στο εξής, από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ,

επιβεβαίωσε χθες ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Λ. Μακρής, έστω και αν επιχείρησε να καθησυχάσει τους πολίτες.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μακρής σημειώνει: Σχετικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για δήθεν ελλείψεις αντιδραστηρίων για τον Μοριακό έλεγχο (ΝΑΤ) ενημερώνουμε ότι: Η σχετική προμήθεια των αντιδραστηρίων γίνεται πλέον από το Κέντρο Αίματος ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, αφού στη βάση της νέας δομής του συστήματος Αιμοδοσίας ο Μοριακός έλεγχος για τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας διενεργείται εκεί.

Οι πολίτες, οι ασθενείς και είναι και πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς.

Άλλωστε στη Θεσσαλία, στα δύο (2) νοσοκομεία της πόλης της Λάρισας αντιμετωπίστηκε με ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και απόλυτη ασφάλεια το προχθεσινό τραγικό συμβάν στα Τέμπη.

Παρότι βρισκόμαστε στο μεταβατικό στάδιο των πρώτων μόλις 24ώρων μίας νέας δομής και λειτουργίας, όλες οι συνεργαζόμενες πλευρές, με φιλότιμο και συστηματική δουλειά προσαρμόστηκαν αμέσως και ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα αποτελεσματικά, αντιμετωπίζοντας ακόμα και τυχόν λεπτομέρειες ή μικροπροβλήματα της στιγμής εάν και εφόσον τέτοια προκύπτουν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους δεν συντρέχει κανένας λόγος δημιουργίας κλίματος ανησυχίας, πολύ δε περισσότερο κινδυνολογίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ