ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.

Ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας 

τροφπολΤο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, θεωρεί ότι τα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας και της φτώχειας, που αγκαλιάζουν όλο και περισσότερες εργατικές-λαικές οικογένειες, είναι γέννημα του καπιταλιστικού συστήματος που ζούμε και των πολιτικών διαχείρισης του, που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ

και η σημερινή συγκυβέρνησή τους, οι οποίες υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και οι εκλεγμένοι τους στους Δήμους και στις Περιφέρειες.

Αυτά δεν λύνονται με την «φιλανθρωπία» και την «ελεημοσύνη» αυτών που ευθύνονται για τα προβλήματα, χωρίς αγώνα για να καταργηθεί η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, χωρίς να πάρει την εξουσία η εργατική τάξη.

Το πρόγραμμα διανομής τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ενωσης που υλοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν αντιμετωπίζει τις συνέπειες της φτώχειας και της ανεργίας, αφού δίνονται μόνο μια φορά το χρόνο, είναι ελάχιστες έως κοροϊδία οι ποσότητές τους και απαγορευτικά τα εισοδηματικά κριτήρια που βάζει η κυβέρνηση για πολλούς.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση προσπαθεί έτσι να συγκαλύψει τις ταξικές αιτίες των προβλημάτων, να εξοικειώσει τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, με τη φτώχεια, την «φιλανθρωπία» σαν τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων, ξεκόβοντας τους από τον οργανωμένο ταξικό αγώνα.

Στη διανομή τροφίμων απ’ αυτό το πρόγραμμα συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά και το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, θεωρώντας ότι αυτά είναι χρήματα από τη ληστεία των εργαζομένων και συνταξιούχων και δεν τα χαρίζει σε κανέναν καπιταλιστή, σε καμία κυβέρνηση και Ε.Ε.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, αντιμετωπίζει το ζήτημα της ταξικής αλληλεγγύης σε όσους υποφέρουν, σε όσους αγωνίζονται, ως στοιχείο της δράσης του και όχι σαν ένα ευκαιριακό στοιχείο έξω από τις γραμμές του, ως φιλανθρωπία και ελεημοσύνη.

Την αντιμετωπίζει συνδυασμένα με την οργάνωση της πάλης για τα προβλήματα μέσα από τα σωματεία και τις λαικές επιτροπές, ξεσκεπάζοντας την προσπάθεια κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ενσωμάτωση των φτωχών ανθρώπων στο εκμεταλλευτικό σύστημα τους.

Γι’ αυτό το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί τους ανέργους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, να μην συμβιβαστούν μ’ αυτή την κατάσταση, αλλά να οργανωθούν στα σωματεία τους και στις λαικές επιτροπές στις συνοικίες, για να παλέψουν ενάντια σ’ αυτή τη βάρβαρη ταξική πολιτική και το εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά την φτώχεια και την ανεργία. Με μπροστάρη το Εργατικό Κέντρο και τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, να αγωνιστούμε για:

Το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους ύψους 500 ευρώ το μήνα, το οποίο θα δίνεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όσο είναι κάποιος άνεργος.

Την δημιουργία άμεσα κρατικών πρατηρίων που θα συγκεντρώνουν επαρκείς ποσότητες και ποιοτικά τρόφιμα, που θα τα μοιράζουν δωρεάν στους ανέργους, στους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Την δημιουργία κρατικών πρατηρίων που συγκεντρώνουν και θα διανέμουν είδη ρουχισμού, υπόδησης, σχολικά και είδη υγιεινής δωρεάν σε ανέργους και σε τιμές κόστους σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Την πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων και ανέργων και των οικογενειών τους, με ή χωρίς βιβλιάριο.

Την χορήγηση καθημερινά στα δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων, ενός μίνι γεύματος σε όλους τους μαθητές δωρεάν από το κράτος.

Δωρεάν μετακινήσεις των ανέργων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης και υγείας, στα οικιακά και αγροτικά τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου, των τηλεπικοινωνιών, της ύδρευσης και αποχέτευσης, σε αγροτικά εφόδια, μηχανήματα, πετρέλαιο κίνησης. κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Δημιουργία από το κράτος και τους Δήμους, ξενώνων για την δωρεάν στέγαση των ανέργων που τους γίνεται έξωση γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ