ΈΓΚΛΗΜΑ Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Κάλεσμα Ρ. Κομήτσα σε συντονισμένες κινητοποιήσεις κατά των ανατιμήσεων

RKomitsasΈγκλημα χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, τις δρομολογούμενες νέες αυξήσεις στις τιμές διέλευσης των διοδίων απευθύνοντας κάλεσμα στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κ. Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, κ. Ειρ. Καραλαριώτου, να ηγηθούν πρωτοβουλίας για συντονισμένες κινητοποιήσεις, το αμέσως προσεχές διάστημα, ώστε να μην περάσουν οι ανατιμήσεις.

Σε δήλωσή του ο κ. Κομήτσας καλεί και όλους τους βουλευτές του νομού να μην ψηφίσουν στη Βουλή καμία ρύθμιση για αύξηση τιμών στα διόδια. Αναλυτικά, η δήλωση του δημάρχου Κιλελέρ έχει ως εξής:

« Οι νέες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων, που εξαγγέλθηκαν πρόσφατα και σχεδιάζεται να τεθούν σε ισχύ από 1/1/2014, είναι τουλάχιστον προκλητικές και συνιστούν έγκλημα κατά της χειμαζόμενης από την κρίση ελληνικής κοινωνίας. Αλήθεια, πιστεύει κανείς σοβαρός άνθρωπος σε αυτή τη χώρα ότι με την τιμή διέλευσης για τα διόδια Μοσχοχωρίου να φθάνει τα 4 ευρώ, θα υπάρχουν πολλοί οδηγοί, που θα χρησιμοποιούν την ΠΑΘΕ για να διέλθουν από την περιοχή μας.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι αν εφαρμοστούν οι νέες αυξήσεις, οι παράδρομοι της ΠΑΘΕ και η Παλιά Εθνική Οδός Λάρισας – Βόλου θα δεχτούν ακόμη μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φόρτο από αυτόν που ήδη δέχονται σήμερα, για τον οποίο δεν έχουν σχεδιαστεί και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να εξυπηρετήσουν.

Η Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και οι συνδετήριες με την ΠΑΘΕ οδοί των κόμβων Μ. Μοναστηρίου – Στεφανοβικείου και Ν. Περιβολίου – Κιλελέρ μοιάζουν με δρόμους που έχει βομβαρδιστεί, αφού η συνεχής κυκλοφορία των φορτηγών έχει καταστρέψει τον ασφαλτοτάπητα, οι καθιζήσεις είναι άκρως επικίνδυνες, όπως και η ολισθηρότητα του οδοστρώματος.

Αλήθεια, ποιός από αυτούς που προωθούν και επικροτούν τις νέες αυξήσεις των τιμών στα διόδια, αναλαμβάνει την ευθύνη για τις ανθρώπινες ζωές, που θα χαθούν στην άσφαλτο της περιοχής μας, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν.

Στον Δήμο Κιλελέρ έχουμε πληρώσει μέχρι σήμερα βαρύ φόρο αίματος σε τροχαία δυστυχήματα, επειδή οι συνεχείς ανατιμήσεις των διοδίων έχουν φορτώσει με χιλιάδες νταλίκες αλλά και ΙΧ τους παραδρόμους της ΠΑΘΕ και την Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου. Αυτούς τους δρόμους είναι υποχρεωμένοι, δυστυχώς, να χρησιμοποιούν οι δημότες μας των παρόδιων χωριών για τις καθημερινές μετακινήσεις από και προς τη Λάρισα ή το Βόλο και για την καλλιέργεια των χωραφιών τους με γεωργικά μηχανήματα θέτοντας τη ζωή τους σε μέγιστο κίνδυνο. Σε αυτούς τους δρόμους έχουν συμβεί πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια με θύματα δικούς μας ανθρώπους, που χάθηκαν αδόκητα βυθίζοντας στο πένθος πολλές οικογένειες συμπολιτών μας.

Εμείς έχουμε φωνάξει εδώ και καιρό «όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο» και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε, τώρα, ελαφρά την καρδία, να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη πολιτική των αυξήσεων στις τιμές των διοδίων, από τις οποίες δεν φαίνεται να ωφελείται κανείς, αφού η κίνηση στον αυτοκινητόδρομο σαφώς και μειώνεται. Το μόνο που αυξάνεται είναι τα τροχαία δυστυχήματα, στους δρόμους που διέρχονται τον Δήμο Κιλελέρ και οι ανθρώπινες ζωές, που χάνονται δίχως να φαίνεται να ιδρώνει το αυτί κανενός στην κυβέρνηση.

Με τέτοιες αποφάσεις για νέες ανατιμήσεις στα διόδια αποδεικνύεται ότι κάποιοι, που ορίζουν τις τύχες του λαού μας, δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα ενώ μας δίνουν την αίσθηση ότι εκτελούν εντολές συμφερόντων λειτουργώντας ως υπάλληλοί τους.

Ως δήμαρχος Κιλελέρ και εν ονόματι όλων των πολιτών του Δήμου μας ξεκαθαρίζω ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην εφαρμοστούν οι νέες αυξήσεις στα διόδια και για να δρομολογηθεί, άμεσα, η αναγκαία συντήρηση των παραδρόμων της ΠΑΘΕ στην περιοχή μας, της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και των συνδετήριων με δρόμων την ΠΑΘΕ, που σε πολλά σημεία είναι επικίνδυνοι συνιστώντας αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Καλώ τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κ. Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, κ. Ειρ. Καραλαριώτου, να ηγηθούν πρωτοβουλίας για την ενεργοποίηση φορέων και πολιτών από ολόκληρο τον νομό Λάρισας με παράσταση διαμαρτυρίας στα διόδια Μοσχοχωρίου και άλλες κινητοποιήσεις, προκειμένου για να μην εφαρμοστεί καμία αύξηση στις τιμές των διοδίων.

Καλώ, επίσης, όλους τους βουλευτές του νομού Λάρισας να μην ψηφίσουν στη Βουλή καμία απόφαση για νέες ανατιμήσεις στα διόδια, διαφορετικά θα είναι συνυπεύθυνοι για τις τραγικές συνέπειες μίας τέτοιας απόφασης για την περιοχή μας και όχι μόνο.

Καλώ, τέλος, σε ετοιμότητα και εγρήγορση όλους τους πολίτες του Δήμου Κιλελέρ αλλά και των όμορων Δήμων μας, ώστε όλοι μαζί, ενωμένοι, να αγωνιστούμε ενάντια στον παραλογισμό των ανατιμήσεων στα διόδια ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ