ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Θ. ΨΥΡΡΑΣ

Ψύρρας-Τρίτεκνοι-1 (Αντιγραφή)Με αντιπροσωπεία  του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Λάρισας, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Λεωνίδα Μουζήθρα, την αντιπρόεδρο Δήμητρα Αποστολοπούλου, και τα μέλη του ΔΣ  Ντίνο Μακά και Δημήτρη Γκόβαρη συναντήθηκε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Λάρισας κ. Θωμάς Ψύρρας. 

Οι τρίτεκνοι παρέδωσαν επιστολή με τα αιτήματά τους και συζήτησαν με τον βουλευτή τις προτάσεις τους. Συγκεκριμένα ζήτησαν α) να ενταχθούν οι τρίτεκνοι στο μέτρο που αφορά τα μειωμένα εισιτήρια των μεταφορικών μέσων, β) να καταταγούν οι  τρίτεκνοι Δημόσιοι υπάλληλοι στην κατηγορία των κατά προτεραιότητα αποσπάσεων – μεταθέσεων, γ) να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των τριτέκνων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, δ) να αυξηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια για την διανομή τροφίμων δ) να μην λαμβάνεται υπ’ όψιν το τεκμαρτό αλλά μόνο το πραγματικό εισόδημα για τον υπολογισμό του εισοδήματος και για τις άλλες παροχές, ε)   να δίδεται μετά την ενηλικίωση του ενός παιδιού το ετήσιο 500άρικο στα άλλα δύο παιδιά, στ) να μην χάνεται το αρχικό εισοδηματικό όριο των τριτέκνων για τα μηνιαία 40 ευρώ, όταν ενηλικιωθεί το πρώτο παιδί, ζ) να θεσμοθετηθεί ειδική ομάδα τριτέκνων για την μείωση τελών (δημοτικών-περιφέρειας, η) να εξομοιωθούν πλήρως και χωρίς περιορισμούς οικονομικά και θεσμικά με τις πολύτεκνους και να ενταχθούν στο Νόμο 1910/1944.

Ο κ. Ψύρρας επισήμανε ότι οι τρίτεκνες οικογένειες πρέπει να ενταχθούν θεσμικά στις Πολυμελείς Οικογένειες (extended families) γεγονός που θα αναβαθμίσει την θέση τους και θα διευκολύνει τις διεκδικήσεις τους. Επισήμανε ότι σε εποχές οικονομικής δυσπραγίας εκτός από τα άμεσα οικονομικά αιτήματα είναι ανάγκη να προωθούνται και οι θεσμικές  επιλογές. Και δέχτηκε να μεσολαβήσει ώστε τουλάχιστον κάποια από τα αιτήματά τους να προωθηθούν προς τους αρμόδιους για να βρεθεί λύση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ