ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Δ. ΓΕΛΑΛΗΣ

tr (Αντιγραφή)Στο πλαίσιο ανάδειξης των προβλημάτων των τρίτεκνων οικογενειών ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής πραγματοποίησε συνάντηση το πρωί του Σαββάτου με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Τριτέκνων ν. Λάρισας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λεωνίδας Μουζήθρας ενημέρωσε το βουλευτή για τα πολλαπλά βάρη που έχουν δεχθεί εξαιτίας της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης της χώρας, τονίζοντας ότι η πληθυσμιακή συρρίκνωση είναι εμφανέστατη.

Από την πλευρά του ο βουλευτής επεσήμανε ότι: «Αντιμέτωπη καθημερινά με την πλήρη πολιτική αδιαφορία της κυβέρνησης βρίσκεται η τρίτεκνη οικογένεια της χώρας, καθώς ακόμη και τα ελάχιστα έως ανύπαρκτα υποστηρικτικά μέτρα που είχαν ληφθεί τα τελευταία χρόνια είτε ανατράπηκαν, είτε άλλα σχεδιάζεται να ανατραπούν κι άλλα δεν εφαρμόζονται.

Με βάση το σκεπτικό ότι, για τις οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, οι τρίτεκνες οικογένειες είναι πολύτεκνες και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοιες, η Κοινοβουλευτική Ομάδα κατέθεσε σχετική πρόταση ώστε οι τρίτεκνοι να εξισωθούν με τους πολύτεκνους απολαμβάνοντας έτσι την ειδική φροντίδα από το κράτος.

Η εξομείωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, πάγιο αίτημα των συλλόγων τριτέκνων, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα συμπληρωματικό εργαλείο άσκησης δημογραφικής πολιτικής με σημαντικές προεκτάσεις στην κοινωνική ζωή. Η συνεχής γήρανση του πληθυσμού, η υπονόμευση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, η υποχώρηση του ρυθμού ανάπτυξης και η οξυμένη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών επιβάλλουν την άμεση, αλλά και μακρόπνοη αντιμετώπισή του.

Η κυβερνητική πολιτική πιστή στην εφαρμογή των βάρβαρων μνημονιακών μέτρων, εμπαίζει και καταδικάζει τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες στη φτώχεια, παίρνοντας πρόχειρα μέτρα χωρίς ουσιαστικό υπόβαθρο και χωρίς μακροπρόθεσμη προοπτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι σε μια περίοδο οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης η τρίτεκνη οικογένεια και όλες οι οικογένειες που έχουν αντικειμενικά μεγαλύτερη ανάγκη πρέπει να στηριχτούν για λόγους κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής προστασίας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ