«ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

ENPE (Αντιγραφή)Την έντονη αντίδρασή της στις αυξήσεις των τελών των διοδίων στο εθνικό οδικό δίκτυο εκφράζει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), η οποία θεωρεί επιβεβλημένη την ολοκλήρωση των έργων στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.

Το ΔΣ της ΕΝΠΕ εκτιμά ότι η επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση των πολιτών δεν αφήνει κανέναν περιθώριο για αυξήσεις στα τέλη των διοδίων.

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση προς το υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων αλλά και το υπουργείο Ανάπτυξης που χρηματοδοτεί τα μεγάλα οδικά έργα, να ενισχύσουν ουσιαστικά με όλους τους αναγκαίους πόρους τις Περιφέρειες ώστε να μπορέσουν όχι μόνο να συντηρήσουν το ήδη προβληματικό επαρχιακό οδικό δίκτυο αλλά και να προγραμματίσουν τα απαραίτητα νέα οδικά έργα.

Το ΔΣ της ΕΝΠΕ με αφορμή την απόφαση για αύξηση των τελών των διοδίων επεσήμανε την παλαιότερη δέσμευση του αρμόδιου υπουργείου για εγκατάσταση ηλεκτρονικής σήμανσης στα διόδια των εθνικών δρόμων, ώστε τα τέλη να είναι ανάλογα της χιλιομετρικής απόστασης που διανύει το κάθε όχημα.

Επειδή το ΔΣ της ΕΝΠΕ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το θέμα αυτό θα ζητήσει συναντήσεις με τους δύο συναρμόδιους υπουργούς κ. κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη και Κ. Χατζηδάκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ